ING Bank preia clienții CEC Bank? Mișcare de ultimă oră. Ce se întâmplă și cu Banca Transilvania

de:
24 apr. 2023
ING Bank preia clienții CEC Bank? Mișcare de ultimă oră. Ce se întâmplă și cu Banca Transilvania

ING Bank riscă să atragă toți clienții CEC Bank și chiar și pe cei de la Banca Transilvania. Banca are planuri mari care ar putea detrona băncile apreciate din România. 

Banca Transilvania înregistrează creșteri semnificative când vine vorba de finanțările verzi. Spre deosebire de Banca Transilvania ori CEC Bank, olandezii au avut rezultate fabuloase.

Doar în ultimul an, ING Bank a oferit peste 500 de milioane de euro pentru finanțări de acest tip. Mai mult de atât, ING Bank a fost implicată în majoritatea proiectelor mari de baterii electrice la nivel european care au avut nevoie de finanțare bancară.

Și să nu uităm nici de implicare acestei bănci în dezvoltarea unei fabrici de baterii în România. Asta în ciuda faptului că patronii puteau alege și CEC Bank ori Banca Transilvania.

Și aceste investiții, alături de ascensiunea ING Bank din ultimul an ar putea fi o provocare pentru restul băncilor prezente în România. Iar dincolo de asta, reprezentanții băncii au mai anunțat și alte beneficii pentru clienții lor.

ING Bank, lovitură maximă pentru CEC Bank și Banca Transilvania în 2023

Spre exemplu, plățile în lei din Home’Bank către alte bănci se vor întâmplă la „viteza luminii”, anunța sursa citată în urmă cu d doar câteva zile.

Oricine vrea să transfere bani și are cont la ING Bank o va putea face în doar o secundă. Nu contează instituția bancară, iar banii ajunge la timp.

Iar același lucru este valabil și în cazul plății facturilor lunare ori a altor servicii. Există totuși o condiție clară și anume ca banca destinatarului să fie înrolată în programul de plăți instant, transmit reprezentanții ING Bank.

Și cel mai probabil planurile instituției bancare nu se opresc doar aici și sunt cu mult mai mărețe. Așa că rămâne de văzut cum își va surprinde clienții și în restul anului.