Laptele auriu este considerată băutura minune a indienilor. O puteți prepara și voi acasă: întărește sistemul imunitar și tratează numeroase afecțiuni

de:
08 mart. 2021
Laptele auriu este considerată băutura minune a indienilor. O puteți prepara și voi acasă: întărește sistemul imunitar și tratează numeroase afecțiuni
Lapte auriu indian

Indienii au descoperit elixirul pentru un organism sănătos și un corp cu un sistem imunitar bine pus la punct. Băutura pe care o cosumă conține două ingrediente care au beneficii uimitoare asupra organismului.

Ai mai auzit până acum câte ceva despre laptele auriu? Ei bine, acesta este o băutură indiană, care constă într-o combinație de lapte, tumeric și miere. Mai multe țări de pe glob au început deja să o adopte.

Beneficiile tumericului 

Știm foarte bine beneficiile pe care mierea, laptele și tumericul le oferă, însă ce se întâmplă când sunt combinate? Laptele auriu poate trata mai multe tipuri de afecțiuni și de asemenea, conform specialiștilor, tonifică sistemul imunitar. 

În cazul în care nu știai până acum, tumericul este un condiment din bucătăria astiatică, cel care săt la baza curry-ului și care îi oferă acea culoare galbenă. El este folosit în medicina ayurvedică de secole, grație caracterului puternic antioxidant.

Dacă îl combini cu mierea, vei obține și mai mulți antioxidanți, care luptă împotriva deprecierii celulelor și protejează organismul de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi. De asemenea, antioxidanții scad riscul de infectare și de boli și este și mai simpu să îi adaugi în dieta ta printr-o simplă băutură delicioasă. 

Ce afecțiuni poate trata laptele auriu

Cele trei ingrediente magice din paharul tău pot calma durerile articulare și sunt eficiente în procesele inflamatorii. Consumate regulat, ele au un rol important în instalarea bolilor cronice precum boliel de inimă, Alzheimerul și cancerul. 

La rândul lor, cercetătorii susțin că efectele acestor iingrediente ar putea contribui la ameliorarea durerilor articulare cauzate de osteoartrită și de artrita reumatoidă.  Dacă își dorești o memorie mai bună, tot laptele auriu este soluția. Cercetătorii au stabilit că mierea și tumericul ajută creierul. 

De asemenea, de-a lungul timpului, mai multe studii sugerează că această substanță activă din turmeric poate crește nivelul de factor neurotrofic derivat din creier (FNDC), care este un compus esențial pentru creier, ajutându-l să formeze noi conexiuni neuronale.

Pe lângă asta, mierea este bogată în vitamine și minerale, precum sodiul, vitamina C, magneziu, potasiu sau fier, elemente esențiale în funcționarea mai bună a creierului. 

Laptele auriu își îmbunătățește starea de spirit

Ai o stare de spiri proastă? Tot ce trebuie să faci este să bei un pahar de lapte auriu. Tumericul este foarte bine cunoscut pentru faptul că ameliorează starea de spirit și de asemenea, are proprietăți care pot diminua simptomele de depresie.

Studiile au demonstrat faptul că, persoanele cărora li s-a administrat un supliment cu tumeric, au manifestat o îmbunătățire a stării de spirit, decât grupurile aflate pe medicamente antidepresive. 

De asemena, cercetătorii susin că merea de albină ameliorează și ea starea de spirit, datorită conținutului bogat de antioxidanți care au grijă de sănătate creierului și de toate funcțiile sale.