Leguma minune pentru slăbit! Ajută și la diabet! Are puterea să ”mănânce” zahărul din organism. Puțini știu, însă acest lucru și o evită

de:
02 oct. 2020
Leguma minune pentru slăbit! Ajută și la diabet! Are puterea să ”mănânce” zahărul din organism. Puțini știu, însă acest lucru și o evită
Photo by ja ma on Unsplash

Grăsimea și colesterolul sunt destul de greu de ținut sub control, motiv pentru care, din ce în ce mai mulți români se confruntă cu diabet. Totuși potrivit un medic, există o legumă minune care ar avea un efect miraculos asupra organismului atuni când este adăugată în meniul zilnic. Ajută chiar și la slăbit pentru că este foarte sățioasă.

Dr. Daniela Stan, medic de familie din Călăraşi susține că o porţie de fasole în fiecare zi îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce riscul de infarct

”Această legumă este recomandată diabeticilor. deoarece are un indice glicemic scăzut, dar si carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile”, spune dr.Daniela Stan, pentru Adevărul.

Un alt lucru neștiut despre fasole este că această legumă minune mai este cunoscută şi sub denumirea de “mâncător de zahăr”, pentru că este foarte bogată în fibre vegetale. Aceste fibr vegetale împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină.

Beneficiile neștiute ale fasolei

În cazul în care nu știai, fasolea are extrem de multe beneficii asupra organismului tău. Ea este bogată în vitamina B, potasiu, seleniu, fosfor, magneziu şi chiar calciu. Calciul şi fosforul joacă un rol vital în sănătatea oaselor, iar  potasiul acţionează împreună cu sodiul pentru a menţine o tensiune arterială sănătoasă.

Cercetătorii au mai scos la iveală şi faptul că, cei care consumă regulat fasole boabe, au un risc scăzut în a face cancer la colon, la sân sau de a suferi de o boală cardiacă este redus.

Mare atenție însă cum o preprați. Pentru a îndepărta riscul balonării, boabele de fasole trebuie înmuiate cu cel puțin opt ore înainte de fierbere, iar prima apă fiartă trebuie neapărat aruncată. De asemenea, în timpul fierberii, sarea trebuie înlocuită cu o crenguţă de cimbru şi câteva boabe de piper negru. În acest fel, boabele vor fi mai pufoase, iar gustul a fi mai intens.