LIDL, anunț de ultimă oră pentru toți clienții! Vor trebui să plătească pentru acest serviciu, începând cu 13 septembrie! Era GRATUIT până acum

de:
15 sept. 2022
LIDL, anunț de ultimă oră pentru toți clienții! Vor trebui să plătească pentru acest serviciu, începând cu 13 septembrie! Era GRATUIT până acum

Clienții LIDL și Kaufland primesc vești proaste. Începând de marți, 13 septembrie, o nouă măsură a intrat în vigoare și este valabilă în toate magazinele celor doi retaileri. 

Vestea bună este că măsură a intrat în vigoare momentan doar în magazinele Kaufland și LIDL din Germania, însă nu ar fi exclus să se aplice în curând și în România.

Cei doi mari retaileri au decis să interzică încărcarea gratuită a mașinilor electrice în parcărilor lor. Serviciul era gratuit din 2021, însă odată cu actuala criză energetică, a fost nevoie de măsuri suplimentare.

Drept urmare, clienții Kaufland și LIDL vor avea de plătit între 29 și 65 de centri pentru kW/h, dacă vor să își încarce mașina în parcarea celor două magazine.

Cum a fost luată decizia? Ei bine, grupul Schwarz a fost celcare a decis introducerea taxei pe electricitate, iar din acest lanț de magazine fac parte și LIDL, dar și Kaufland.

Clienții LIDL din România ar putea fi afectați și ei

Măsura a fost luată având în vedere criza energetică care afectează deja masiv Germania, pe mai multe planuri.

”Ne confruntăm cu probleme cu lanțul de aprovizionare, blocaje în producție și creșteri de preț, altele de genul care nu le-am văzut în decenii”, a spus Ministrul german adjunct al finanțelor, Florian Toncar, referitor la inflație.

Și nu doar Germania se află într-o astfel de situație ci și alte țări europene, printre care și România, drept urmare, nu ar fi exclus ca o măsură similară să fie aprobată și în țara noastră în cazul în care lucrurile nu vor evolua într-un sens pozitiv.

”Tăierile aprovizionării cu gaze din Rusia în timpul verii și creșterile drastice ale prețurilor pe care le-au declanșat fac ravagii în redresarea economică după coronavirus”, declara economistul Timo Wollmershäuser.