Mănâncă prune uscate în fiecare zi. Iată ce substanțe nutritive conțin și ce efect au asupra organismului tău

de:
14 feb. 2021
Mănâncă prune uscate în fiecare zi. Iată ce substanțe nutritive conțin și ce efect au asupra organismului tău
Prune uscate

Te-ai gândit vreodată ce beneficii îți poate aduce un consum de doar șase prune uscate pe zi? Aceste fructe sunt uimitoare pentru organism și te pot feri de mai multe afecțiuni. Tot ce trebuie să faci este să le incluzi în meniul tău zilnic.

În cazul în care nu știai până acum, prunele uscate sprijină nenumărate funcții ale organismului. Ele sunt bogate în potasiu, care este esențial pentru corpul nostru, deoarece îl ajută să funcționeze corect și poate preveni și anumite boli.

Beneficiile prunelor uscate 

Șase prune uscate sunt suficiente pentru întreaga zi. Ele sunt bogate în potasiu și în fier, iar deficiența de fier poate duce la anemie. De aici apare și oboseala, probleme caridace, dar și cele pulmonare.

Dacă alegi să consumi șase prune pe zi, vei avea asigurată sursa necesară de fier de care ai nevoie, așa că nu mai pierde timpul și adaugă-le în meniul tău.

Ele sunt esențiale și pentru o digestie sănătoasă. Prunele uscate sunt bogate în fibre și conțin sorbitol, un laxativ natural care ajută la stimularea mișcărilor intestinale. Mare atenție la cantitatea, șase prune sunt mai mult decât suficiente pentru a te bucura de fiecare beneficiu în parte.

Prunele uscate te pot ajuta în dietă

Dacă duci o luptă cu kilogramele în plus, adaugă în gustarea ta zilnică și prunele uscate. Ele îți oferă senzația de sațietate și te vor ajuta să îți controlezi greutatea mult mai ușor.

De asemenea, ele sunt esențiale și pentru scăderea tensiunii arteriale. Puțină lume știe că are tensiunea ridicată, pentru că nu există simptome, însă în tmp, riscul în fața problemelor cardiace poate crește.

Cu alimentele corecte și cu un meniu echilibrat, organismul tău va fi în siguranță. Nu uita însă să adaugi prune uscate, stafide și curmale.

Îți dau toată energia de care ai nevoie

Pe lângă faptul că te păzesc de nenumărate afecțiuni, prunele uscate îți pot da și energia de care ai nevoie. Ele sunt bogate în vitamian A, care protejează vederea și are grijă de organismul tău.

Ele conțin și vitaminele C,K și B6, care sunt cruciale pentru sistemul imunitar, dar și pentru o stare bine. Cu alte cuvinte, cânt te simți slăbit, tot ce trebuie să faci este să iei o gustare cu prune uscate. Rezultatele le vei simții imediat.