Mare atenție clienți ENEL! Informație de ultimă oră legată de companie. Vor fi facturile românilor afectate?

19 apr. 2023
Mare atenție clienți ENEL! Informație de ultimă oră legată de companie. Vor fi facturile românilor afectate?

Clienții ENEL trebuie să știe neapărat aceste informații legate de companie. Totul a fost dezvăluit chiar de către compania care urmează să plece din România.

Potrivit datelor MarketWatch, grupul de utilități ENEL SpA a înregistrat o creștere de 13% a acțiunilor sale la bursa italiană de la începutul anului, ceea ce a dus valoarea sa de piață la 55,4 miliarde de euro. Cu toate acestea, în ultimele 12 luni, tendința a fost negativă cu 6%. În schimb, indicele FTSE-MIB din Milano a crescut cu 14% în 2023 și cu 11% în ultimul an.

Anul trecut, compania a obținut venituri de 140,5 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 63,9% față de 2021. De asemenea, ENEL a raportat un EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) de 19,9 miliarde de euro, în creștere cu 15,6% față de anul trecut, potrivit unui comunicat de presă emis de companie.

Ce se întâmplă cu facturile clienților ENEL?

Pasivele financiare nete au crescut cu 16,2%, până la 60,1 miliarde de euro, în timp ce profitul net la nivel de grup s-a ridicat la 5,4 miliarde de euro, în scădere cu 3,6%. Cu toate acestea, profitul a fost mai mare decât intervalul estimat de companie de 5-5,3 miliarde de euro.

Săptămâna trecută, Flavio Cattaneo a fost nominalizat de guvernul italian – acționarul majoritar – pentru funcția de director general al Enel, înlocuindu-l pe Francesco Starace, care a fost la conducerea companiei timp de trei mandate. În timpul mandatului lui Starace, nivelul datoriilor Enel a crescut semnificativ. Cattaneo a lucrat anterior la operatorul de sisteme de transmisie Terna, la Telecom Italia și la compania de căi ferate Italo SpA.

În ceea ce privește facturile oamenilor, ENEL spune că nu vor exista modificări pentru clienți, cu toate că această companie pleacă de la noi din țară.

Compania elenă care cumpără activele ENEL din România a precizat că nu vor exista modificări pentru clienți.