METEO. Se schimbă vremea înainte de 1 mai. La cât vor ajunge temperaturile. ANM a modificat prognoza meteo din nou

de:
27 apr. 2023
METEO. Se schimbă vremea înainte de 1 mai. La cât vor ajunge temperaturile. ANM a modificat prognoza meteo din nou

METEO. Românii deja se întreabă cum va fi vremea de 1 mai și ce spune prognoza meteo ANM pentru weekend. Iată că avem vești cât se poate de bune.

Florinela Georgescu de la ANM anunță o vreme cât se poate de frumoasă în weekend. Asta după ce în această săptămână am avut parte de episoade haotice de ploi, ori fenomene meteorologice extreme.

Astfel, de joi temperaturile cresc, iar până duminică se ajung chiar și la 21 de grade. Iar vremea caldă durează și luni, de 1 mai, când maximele termice ajung chiar și la 23 de grade, spune meteorologul de la ANM.

Vor fi ploi în weekend? Da, însă doar în anumite zone ale țării, în special în cele de deal și de munte. Iar pentru cei care ajung pe litoral de 1 mai, ori în weekend, veștile nu sunt chiar atât de bune.

Deși vremea va fi frumoasă, temperaturile vor fi destul de scăzute față de alte zone ale țării. Astfel, în wekeend nu vor fi mai mult de 15 grade, iar de 1 mai valorile termice nu depășesc 17 grade, anunță meteorologul de la ANM.

METEO. Prognoza ANM de 1 mai. Cum va fi vremea

„Într-adevăr, veștile sunt bune pentru weekend. După ce vom fi traversat episodul cu precipitații și cu temperaturi mai scăzute de joi și vineri, de sâmbătă, încet, încet, valorile termice vor crește.

Sperăm ca duminică să ajungem la maxime între 15 și 21 grade iar luni între 17 și 23 de grade, totul pe un fond de vreme cu un aspect mult îmbunătățit față de ce avem acum, în sensul că mai așteptăm ploi pe arii din ce în ce mai restrânse.

Duminică, cel mai probabil în zonele de deal și de munte, iar luni doar pe partea de sud-vest, adică în sudul Banatului, în Oltenia și în restul țării cu totul și cu totul izolat. Pentru zona litoralului, de asemenea, aspectul vremii va fi unul mult îmbunătățit, doar că acolo temperaturile se vor menține destul de scăzute.

Nu este neobișnuit în această perioadă din an când se simte influența Mării Negre, deci acele 15 grade duminică, 17 grade luni sunt de așteptat în zona litorală”, a spus Florinela Georgescu, la Antena 3.