METEO. Se schimbă vremea înainte de Florii. Ce temperaturi ne așteaptă. Prognoza ANM pentru Paște

de:
03 apr. 2023
METEO. Se schimbă vremea înainte de Florii. Ce temperaturi ne așteaptă. Prognoza ANM pentru Paște

METEO. ANM a publicat prognoza meteo pentru Florii, dar și pentru Paște. Ne așteaptă o schimbare totală în ceea ce privește temperaturile în perioada următoarele.

Floriile pică în acest an pe 9 aprilie. Cum va fi vremea în acel weekend? Conform prognozei meteo publicate de ANM, temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul acestei perioade.

Iar această vreme rece se resimte cel mai mult în regiunile intracarpatice. Cât despre restul țării, aici vom avea temperaturi normale pentru această perioadă.

La capitolul ploi și fenomene meteo, ANM precizează că în weekend-ul de Florii cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile estice, sud- vestice, dar mai ales în cele sudice. În rest în schimb, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

METEO. Cum va fi vremea de Paște. Prognoza ANM pentru luna aprilie

Și totuși cum va fi vrea de Paște? Meteorologii spun că temperaturile cresc la nivel național. Astfel, mediile vor fi situate între 6 și 12 grade. Cât despre regimul pluviometric, acesta se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Ce urmează după Paște? Nu vom avea temperaturi de 20 de grade cum s-a întâmplat săptămâna trecută. Prognoza meteo arată că temperaturile se vor situa între 4-12 grade, în funcție de zonă.

Vestea proastă este că ploile revin și ele după Paște. Iar vizată este în special zona montană, după cum arată meteorologii de la ANM.

”Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane”, a mai transmis ANM.

Cu alte cuvinte, de Florii dar și de Paște, chiar dacă temperaturile nu vor fi prea ridicate, măcar vremea va fi frumoasă. Nu sunt așteptate ploi în cea mai mare parte a țării, astfel că românii își pot programa deja concediul mult așteptat.