METEO. Un val rece lovește România. ANM a modificat prognoza meteo. Cum va fi vremea de Paște

de:
13 apr. 2023
METEO. Un val rece lovește România. ANM a modificat prognoza meteo. Cum va fi vremea de Paște

METEO. Un val rece lovește România. ANM a actualizat prognoza meteo și s-ar părea că de Paște ne așteaptă o vreme destul de urâtă, dar și răcoroasă.

Dacă până acum românii sperau că vor putea să facă un picnic în aer liber de Paște, iată că ANM aduce vești destul de proaste. Conform meteorologilor, vremea să recente înainte de sărbători.

Și mai mult de atât și după Paște ne așteaptă o vreme destul de rece. De abia după data de 1 mai, temperaturile ar putea să revină la normalul pentru această perioadă.

Astfel, conform prognozei meteo publicate de ANM. Până pe 17 aprilie, deci de Paște inclusiv, temperaturile vor fi cu mult mai scăzute decât normalul acestei perioade.

Iar acest lucru este valabil în special în regiunile din vestul, nord-vestul, dar și centrul țării. De cealaltă parte, în restul României valorile termice vor fi unele cât se poate de normale pentru această perioadă.

METEO. Cum va fi vremea de Paște și de 1 mai

Va ploua de Paște? ANM precizează că regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, nord- vestice, dar și local deficitar în cele sudice. În restul țării în schimb, acesta va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Mai departe, după Paște temperaturile medii vor fi și ele mai scăzute decât normalul perioadei în extremitatea de sud și de sud-vest a țării, precum și la munte iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice.

La capitolul ploi, meteorologii de la ANM spun că în regiunile extracarpatice, dar și în nord-vestul țării, cantitățile de precipitații vor fi excedentare. În restul țării, acestea se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval.

Cum va fi vremea de 1 mai? Se anunță o vreme mai caldă, însă unele zone nu scapă de ploi. Conform prognozei meteo publicate de ANM, în ultima săptămână din luna aprilie plus începutul lunii mai, temperaturile vor avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi local deficitar în regiunile sud-vestice, precum și în cele nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.