METEO. Val de căldură peste România. ANM anunță ce se întâmplă cu vremea în weekend. La ce temperaturi se va ajunge

de:
31 mart. 2023
METEO. Val de căldură peste România. ANM anunță ce se întâmplă cu vremea în weekend. La ce temperaturi se va ajunge

METEO. Vremea se schimbă din nou în weekend, anunță meteorologii de la ANM. Lucrurile nu vor dura însă prea mult. De săptămâna viitoare ne așteaptă iar o vreme rece.

Alina Șerban, meteorolog ANM, a spus cum va fi vremea în weekend, dar și ce fenomene meteorologice extreme ne așteaptă în continuare.

Potrivit acesteia, o masă de aer se află peste România, astfel că în acest weekend ne așteaptă temperaturi extrem de crescute. astfel, vor fi zone în care temperaturile ating chiar și 15 grade.

Sunt vizate în special unele din vestul, dar și din sudul teritoriului. De asemenea și în alte părți ale țării avem temperaturi de până la 20 de grade la finalul acestei săptămâni.

Și în București va fi cald, iar temperaturile depășesc 15 grade, a mai spus meteorologul de la ANM. Sâmbătă va fi cel mai cald, însă vor fi și o serie de fenomene meteorologice extrem precum ploi, ori descărcări electrice.

METEO. Prognoza ANM pentru weekend. Cum va fi vremea

”Am putea spune că valul de aer rece deja s-a deplasat către partea de vest a Europei. La noi va avansa o masă de aer cald ce va determina temperaturi din ce în ce mai ridicate.

Încălzirea o vom resimți chiar pe parcursul zilei de astăzi, temperaturile maxime vor depăși 10 grade în mare parte din țară, ușor mai scăzute de atât doar în depresiuni, se vor apropia de 14-15 grade în partea de vest și de sud a teritoriului, iar în zilele următoare va continua să se încălzească astfel încât temperaturile vor depăși în mare parte din țară 14-15 grade, până spre 18-19 grade, poate chiar 20 în extremitatea de vest și de sud a teritoriului.

Cel mai cald va fi probabil sâmbătă, când vom avea și fenomene specifice instabilității atmosferice. Deci fenomene de vară, trecem de la ninsori la dezvoltări convective, la descărcări electrice, într-un interval destul de scurt de timp”, a spus meteorologul de la ANM, la Antena 3.

De săptămâna viitoare însă, frigul revine peste România. Astfel, în timpul nopții se pot înregistra inclusiv temperaturi cu minus. De asemena, maximele depășesc cu greu 10 grade.