METEO. Vin iar ploi și vijelii! Cât va mai ține vremea rea în România. ANM a modificat din nou prognoza

de:
19 apr. 2023
METEO. Vin iar ploi și vijelii! Cât va mai ține vremea rea în România. ANM a modificat din nou prognoza
Photo by NOAA on Unsplash

METEO. Un val rece a lovit România. Vremea s-a răcit considerabil, au început și ploile în mai multe zone ale țării, iar meteorologii de la ANM nu sunt deloc prea optimiști.

Dacă de Paște am avut parte de o vreme cât se poate de plăcută în numeroase zone ale țării, iată că de luni, un val de ploi a început și pare că nu se oprește prea curând. Și marți vremea haotică a continuat astfel că Muntenia, Dobrogea, dar și Banatul și Oltenia s-au confruntat cu numeroase precipitații.

Iar meteorologii de la ANM se așteaptă la cantități de apă chiar și de până la 25 de litri pe metrul pătrat. Și totuși când scăpăm de ploi? De abia în weekend și doar în anumite one.

Directorul ANM, Elena Mateescu spune că până la finalul săptămânii ploile continuă în majoritatea regiunilor. Vestea bună este că de joi vremea începe să se încălzească.

METEO. Când se opresc ploile în România. Prognoza ANM

Astfel, deși nu vom avea o vreme prea plăcută, măcar temperaturile ating 20 de grade în anumite zone ale țării. De cealaltă parte, sunt și locuri în care maximele nu depășesc 12 grade.

”Până la sfârșitul acestei săptămâni, temporar va mai ploua, în general moderat cantitativ, și vorbim de ploi în majoritatea regiunilor. Joi vom avea parte de o ușoară încălzire, cu maxime de 12 până la 20 de grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3 CNN.

La ce trebuie să se aștepte bucureștenii? Ploile vor continua și în Capitală, alături de un vânt mai puternic. De asemenea, până joi, maximele nu depășesc 16 grade, a mai spus directorul ANM.

De cealaltă parte, temperaturile minime se învârt în jurul a 8 grade. La munte va fi de asemenea o vreme nu foarte plăcută, iar pe litoral sunt așteptate în continuare ploi până la finalul săptămânii.