METEO! Vin vești proaste! Cum va fi vremea săptămâna viitoare. Prognoza ANM pentru întreaga lună

06 mai 2023
METEO! Vin vești proaste! Cum va fi vremea săptămâna viitoare. Prognoza ANM pentru întreaga lună
Photo by NOAA on Unsplash

Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare nu este una pe placul nimănui. Meteorologii spun că vremea se răcește din nou.

Meteorologii și-au anunțat previziunile pentru următoarele patru săptămâni, arătând că temperaturile vor fi mai scăzute decât de obicei în săptămâna următoare, dar vor crește ulterior peste medie spre sfârșitul lunii mai.

În următoarele două săptămâni, vor fi precipitații, în special în regiunile vestice și nord-vestice. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a explicat că ECMWF – Centrul European pentru prognoze meteorologice pe termen mediu – a fost responsabil pentru realizarea prognozelor meteo pe patru săptămâni. Abaterile temperaturii medii a aerului și ale cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022 sunt estimate săptămânal.

În România se vor înregistra temperaturi sub medie pe tot parcursul săptămânii 8-15 mai, iar cea mai semnificativă abatere va fi în regiunile sud-estice. Vor fi precipitații abundente în zonele vestice și sud-vestice și, în mai mică măsură, în regiunile centrale, dar vor fi puține în nord-estul extrem. În celelalte zone, precipitațiile se vor încadra, în general, în limitele normale pentru această perioadă a anului.

În majoritatea regiunilor, temperaturile medii ale aerului se vor menține aproape de limitele normale în săptămâna 15-22 mai. Se așteaptă ca precipitațiile să fie în mare parte normale în această perioadă, cu excepția unor zone locale din nord-vestul extrem, unde acestea pot fi excesive.

Prognoza meteo după jumătatea lunii mai

În cea mai mare parte a țării se pot aștepta la temperaturi ușor peste medie în săptămâna 22-29 mai. Pe de altă parte, se așteaptă ca nivelurile de precipitații să se situeze în jurul valorii normale în toate regiunile.

Pe întreg teritoriul României, temperaturile medii pentru săptămâna 29 mai – 5 iunie sunt așteptate să fie similare cu cele tipice pentru această perioadă a anului. Pe de altă parte, se așteaptă ca precipitațiile să fie sub medie în regiunile nordice și nord-estice, dar ar putea fi excesive în cea mai sudică parte a țării, în timp ce în restul teritoriului vor fi în general în jurul valorii normale pentru această perioadă.