METEO. Vremea o ia razna de 1 mai. La cat vor ajunge temperaturile in toata tara. Avertismentul ANM

de:
29 apr. 2023
METEO. Vremea o ia razna de 1 mai. La cat vor ajunge temperaturile in toata tara. Avertismentul ANM
Photo by NOAA on Unsplash

METEO. Se schimbă vremea de 1 mai. Meteorologii ANM au actualizat prognoza meteo și ne spun ce va urma. În unele zone din țară avem temperaturi aproape de vară, iar în altele va fi ceva mai frig.

Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, ne spune cum va fi vremea de 1 mai. Încălzirea începe din acest Weekend, iar duminică și luni, termometrele arată chiar și 20-23 de grade în sudul și în sud-vestul României.

Va ploua de 1 mai? Meteorologul spune că în unele zone da, în special la munte și la deal. Pe de altă parte, per total, vremea va fi una cât se poate de frumoasă față de ce am văzut în ultima perioadă.

„Chiar dacă vremea nu va fi cu totul și cu totul bună, eu zic că veștile noastre sunt destul de bune pentru că pe de o parte așteptăm o creștere a valorilor de temperatură care să ajungă duminică și luni și la 20 grade pe partea de sud-sud-vest a teritoriului, poate chiar spre 23 grade, luni.

Pe de altă parte vorbim despre precipitații din ce în ce mai puține averse, mai ales în zonele de deal și de munte, dar care să nu strice, să spunem, un aspect general de vreme din ce în ce mai bună”, spune meteorologul de la ANM.

METEO. Vremea pe litoral de 1 mai. Ce spune ANM

Florinela Georgescu le dă o vede proastă celor care vor să meargă la munte de 1 mai. Aici pot fi ninsori, dar și lapoviță și un  vânt puternic. Și nici pe litoral nu va fi atât de cald.

Temperaturile nu depășesc 16 grade în sudul țării. Pe de altă parte, în Oltenia și în Muntenia vom avea o vreme extrem de caldă în wekeend, dar și de 1 mai.

”Și mai fac precizarea că la munte, pe crestele cele mai înalte, încă mai sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și vor mai fi și unele intensificări ale vântului, mai degrabă tot așa în zonele montane înalte.

Partea de sud a teritoriului așteptăm temperaturile cele mai ridicate, deci în Oltenia, în Muntenia, poate în sudul Banatului, poate chiar și în Dobrogea continentală, dar nu în zona litoralului.

Acolo, sub influența temperaturilor apei mării și temperaturile din aer vor fi relativ scăzute, probabil nu mai mult de 17-18 grade în aceste zile”, a msi spus Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.