Miere sau zahăr în cafea? Celebrul medic Andrei Haidar spune care este cea mai bună variantă pentru organism

14 dec. 2020
Miere sau zahăr în cafea? Celebrul medic Andrei Haidar spune care este cea mai bună variantă pentru organism
Cafea

Miere sau zahăr în cafea – este o întrebare pe care foarte mulți dintre noi ne-am pus-o. În mod cert, toată lumea știe că zahărul rafinat este cea mai nesănătoasă alternativă, dar în același timp este foarte greu să renunțăm la el. Celebrul medic gastroenterolog, Andrei Haidar a explicat pentru VoxBiz.ro cum este cel mai indicat să consumăm cafeaua.

„Eu aleg să beau mereu cafea pură, măcinată, cafea de care sunt sigur că este naturală. Niciodată nu o îndulcesc cu zahăr, ci cu miere, miere pură, fără adaosuri și care nu a fost supusă pasteurizării. O linguriță sau chiar mai puțin este suficientă. Am grijă să nu o adaug atunci când cafeaua este foarte fierbinte pentru că-și pierde din proprietăți. Cafeaua îndulcită cu miere este cea mai sănătoasă alternativă pe care o puteți consuma dacă vă place dulce și nu neagră”, a explicat medicul pentru VoxBiz.ro.

Pentru a nu schimba gustul cafelei și a-i păstra în totalitate aroma, puteți opta pentru mierea de salcâm care este foarte bună și sănătoasă și nu alterează cu nimic gustul băuturii pe care o beți zilnic, în special dimineața.

De ce miere și nu zahăr în cafea? 

Mierea este o alternativă foarte bună pentru îndulcirea cafelei, folosirea ei este o alternativă sănătoasă pentru zahărul rafinat.

În comparație cu zahărul, mierea este mult mai sănătoasă și aduce un aport de vitamine pentru organism, precum B2 și B6, fier sau mangan. Vitaminele din grupul B sunt foarte importante pentru asigurarea aportului energetic, iar în combinație cu cafeina din cafea are un efect stimulator benefic.

Cafeaua îndulcită cu miere este foarte bună și nu are efecte negative pentru organism, chiar dacă mierea se descompune tot în zaharuri, însă sunt zaharuri naturale, care afectează nivelul zahărului din sânge mult mai puțin. Din aceste motive, nu se recomandă folosirea unei cantități mari de miere. Este suficientă o linguriță de miere sau chiar mai puțin pentru a îndulci cafeaua.

Mierea conține și fier care ajută la creșterea sănătății sistemului cardiovascula, dar și manganul care are calități antioxidante și susține sănătatea oaselor. În plus, mierea are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, foarte benefice pentru organism.

Medicii recomandă să consumăm miere zilnic, dar nu în cantități mari, ci mici. Astfel vom asigura un strop de sănătate pe termen lung pentru organismul nostru.