Nu mai ține aceste plante în casă dacă ai animale sau copii! Efectul lor este unul extrem de toxic

de:
03 nov. 2021
Nu mai ține aceste plante în casă dacă ai animale sau copii! Efectul lor este unul extrem de toxic

Plantele sunt nelipsite din casele românilor, însă mare atenție dacă aveți copii mici sau animale, căci unele plante le-ar putea face mai mult rău decât bine, iar efectele pot fi devastatoare.

Anumite plante de interior pot fi toxice pentru animale, cauzând chiar și decesul acestora, iar pentru cei mici de asemenea pot fi un real pericol, motiv pentru care este mai bine să știm câte ceva despre fiecare înainte de a le achiziționa.

Aloe Vera este prima plantă despre care trebuie să știm câteva detalii. Este supranumită și elixirul tinereții, este o plantă ușor de întreținut, folosită des în prepararea produselor cosmetice.

Această plantă minune are însă și o serie de contraindicații. ”Compuşii naturali care se găsesc în această plantă pot provoca tremurături, vărsături şi diaree”, avertizează Leslie Vincent, expert horticultor.

Cele mai toxice plante pentru animale

Și nu este singura. Mare atenție dacă primiți un buchet de crini. Deși mirosul este îmbietor, această plantă poate fi extrem de periculoasă pentru căinii şi pisicile care locuiesc în casă, ea fiind considerată una dintre cele mai toxice plane pentru animalele de companie.

Mai mult de atât, dacă animalul de companie este obișnuit să roadă, ingerărea oricărei părţi din această plantă le face rău, iar același lucru este valabil și pentru apa din vază. Rezultatul? petalele de crin pot cauza aritmii cardiace, convulsii, cei mai otrăvitori fiind chiar bulbii.

Cum se manifestă intoxicația cu Begonia

Begonia este o altă plantă de care trebuie să vă feriți dacă aveți animale de companie sau copii mici. Ea este considerată toxică în special pentru câini și pisici, iar o simplă înghițitură a unei bucate din plantă poate cauza arsuri la nivelul buzelor, a limbii, dar și dificultăți la înghițire. Cea mai periculoasă parte a plantei sunt tuberculii.

Feriga se încadrează și ea în categoria plantelor toxice, în special pentru pisici. Provoacă iritații la nivelul pielii, iar unele animale de companie se pot confrunta și cu vomă, diaree, dar și dureri abdominale inexplicabile.

Urechea Elefantului este o altă plantă apreciată de români pentru frunzele ei deosebite, însă sepcialiștii recomandă ca aceasta să nu fie ținută în casă în niciun caz. Un animal care mănâncă fie și o parte mică din frunze poate face o intoxicație, suferind arsuri care pot duce la vomă, dar și diaree.