Nutriționistul Mihaele Bilic avertizează: Salata de boeuf este excelentă pentru dietă, dar cu o singură condiție!

07 aug. 2019
Nutriționistul Mihaele Bilic avertizează: Salata de boeuf este excelentă pentru dietă, dar cu o singură condiție!

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România. Aceasta a fost prezentă în numeroase emisiuni de televiziune, a scris cărți și este foarte activă și în mediul online. Sfaturile sale întotdeauna au fost extrem de apreciate și de mare folos celor care doresc să ducă o viață săntoasă.

Pentru că suntem în perioada sărbătorilor, când facem exces de mâncare, aceasta a ținut să vină cu câteva explicații referitoare la salata de boeuf, nelipsită de pe mesele românilor în momentele de festin. Ea a scris, pe pagina sa de Facebook, cât de bună pentru dietă poate fi tradiţionala salată boeuf, cu o singură condiţie, însă.

“Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata boeuf e vorba, dacă nu aţi ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiţie (salată!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneză din belşug. Maioneza înseamnă ulei şi fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteţi socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine.

Salata boeuf (fie ea şi cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele şi carnea fierte, murăturile şi mazărea. Din punct de vedere nutritional este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide. Singură menţiune este să fiţi zgârciţi cu maioneză, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta porţia corectă de salată boeuf înseamnă 2-3 linguri şi doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare” a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Poate te interesează și…

Drama neștiută a lui Cristi Chivu! Boala care i-a schimbat viața: “Nu mai sunt același om!”

Ana, ultima câștigătoare a lui Smiley de la Vocea României, rupe tăcerea! Cum s-a comportat cântărețul cu ea după finalizarea concursului

Lovitură uriașă pentru Exalton! Vladimir Drăghia intră de miercuri, 4 aprilie la Ferma Vedetelor de pe Pro Tv