OMV Petrom, decizia care va bucura toți șoferii! Ce se întâmplă cu prețurile la benzină și motorină

06 mai 2023
OMV Petrom, decizia care va bucura toți șoferii! Ce se întâmplă cu prețurile la benzină și motorină

OMV Petrom a luat o decizie care vine ca o gură de aer pentru toți șoferii. Prețurile la benzină și motorină au fost deja modificate.

Tarifele actuale pentru motorină și benzină au crescut la 14 cenți pe litru și, respectiv, nouă cenți pe litru. Cu toate acestea, prețurile carburanților s-au prăbușit la sub 6,5 lei pe litru la trei benzinării operate de firme de renume. În ianuarie 2022, motorina a avut un preț de până la 6,24 lei pe litru la anumite benzinării.

Reducerea prețurilor de astăzi a fost determinată de două firme care au redus drastic prețurile pentru a doua zi consecutiv. Una dintre aceste firme este OMV Petrom. Fiind liderul pieței de carburanți, OMV Petrom fixează de obicei prețul, iar de această dată a decis să reducă.

OMV Petrom a redus prețul cu 0,09 lei/ litru la benzină

La compania de carburanți deținută de conglomeratul rusesc, prețul motorinei a scăzut vineri la 0,14 lei pe litru, în timp ce prețul benzinei de la liderul pieței a coborât la 0,09 lei pe litru. Aceste reduceri au fost mai substanțiale decât cele operate în ziua precedentă.

Motorina a devenit mai ieftină decât benzina pentru prima dată în ultimii ani, după ce în luna octombrie a anului trecut motorina era cu 1,5 lei pe litru mai scumpă decât benzina.

Alte două mari companii, una controlată de guvernul ungar și cealaltă de austrieci, au redus și ele prețurile la carburanți cu aproximativ 0,10 lei, dar aceste reduceri au fost în concordanță cu cele făcute joi, ceea ce indică faptul că aceste firme ar putea scădea prețurile și mai mult în următoarele ore.