Ora corectă la care ar trebui să se culce orice om. Câte ore trebuie să dormim pentru a nu provoca aceste boli în organism. Specialiștii vin cu precizări noi. Nimeni nu a știut acest lucru până acum

11 nov. 2020
Ora corectă la care ar trebui să se culce orice om. Câte ore trebuie să dormim pentru a nu provoca aceste boli în organism. Specialiștii vin cu precizări noi. Nimeni nu a știut acest lucru până acum

Somnul joacă un rol important în viața noastră și trebuie să dormim suficient, deoarece așa creierul poate lucra eficient și ne simțim mai bine. Medicii cred că lipsa somnului normal poate pune baza la mai multe boli, care pe parcursul vieții se vor manifesta.

Astfel, specialiștii au ajuns la concluzia că există o oră la care fiecare om ar trebuie să se culce, ca să fie cu o dispoziție mai bună și plin de energie pe parcursul zilei.

Potrivit unor studii din Marea Britanie, adulții trebuie să doarmă intr-o zi timp de 7 sau 9 ore. Fiecare om decide câte ore sunt suficiente pentru organismul lui ca să fie sănătos și pregătit să lucreze pe parcursul zilei. De asemenea, dacă nu dormim normal ne vom trezi cu o mulțime de afecțiuni, care ne vor supăra pe parcursul vieții.

Spre exemplu, persoanele care nu dorm câte 7 sau 9 ore pe zi, pot suferi de următoarele probleme: tensiune arterială ridicată, mâncatul excesiv și cel mai grav lipsa somnului normal duce la creșterea stresului. Mai mult, în această listă poate intra și faptul că creierului uman nu poate lucra la maxim.

Care este ora recomandată de medici ?

În așa fel, medicii ne recomandă să ne culcăm la ora 22:00 sau 23:00, deoarece sunt orele în care organismul nostru se pregătește pentru culcare, iar creierul este foarte obosit. Specialiștii mai adaugă că ora la care ne culcăm seara influențează cât de odihniți ne trezim dimineața.

Prin urmare, Matthew Walker, specialist în studiul somnului la Universitatea Berkeley din California, a explicat faptul că somnul nu se recuperă în zilele de weekend. Chiar și sâmbătă și duminică trebuie să ne culcăm și să ne trezim la aceleași ore. În așa fel, o să ne simțim mai sănătoși, plini de energie și creierul are o capacitate mai mare de a analiza noi informații.

„Somnul nu este precum o bancă – nu acumulezi o datorie și apoi încerci să o plătești mai târziu. Creierul nu are capacitatea de a recupera somnul pierdut.”