Otrava din magazine! Fructele și legumele, o adevărată bombă cu ceas: Ne fac rău

28 aug. 2019
Otrava din magazine! Fructele și legumele, o adevărată bombă cu ceas: Ne fac rău

Este un adevărat dezastru ceea ce s-a descoperit în magazinele din România. Fructele și legumele de pe tarabele agenților economici sunt o adevărată bombă cu ceas pentru noi toți. Ne fac rău și putem avea parte de boli extrem de grave.

Se spune că fructele și legumele fac bine la sănătate și ne mențin veșnic tineri. Ei bine, în ziua de azi, acest proverb pare să nu mai fie valabil deloc. Ceea ce au descoprit inspectorii din Ministerul Agriculturii e de-a dreptul revoltător.

Amenzi din cauza legumelor și fructelor

Autoritățile au dat amenzi mari și avertismente operatorilor economici care comercializează fructe și legume. S-au dat amenzi cu o valoare totală de 123.500 lei, de asemenea fiind date și 118 avertismente. Printre cele mai mari nereguli descoperite se numără punerea în comercializare a fructelor și legumelor din import, drept produse de origine românească.

Mai mult, s-au verificat atestatele de producător pentru persoanele fizice existente în piaţă. Reprezentanţii MADR susţin că toate legumele şi fructele autohtone comercializate în pieţele agroalimentare de către producătorii autohtoni persoane fizice şi în hypermarket-uri de către cooperativele sau grupurile de producători din domeniul legume-fructe sunt sigure pentru consumatori.

‘Până la această dată au fost prelevate 2.106 probe din toate sortimentele de legume-fructe şi din toate bazinele de producţie legumicolă din ţară şi au fost analizate 2.072 probe, iar 34 probe se află în lucru. La toate probele analizate nu au fost constatate depăşiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide, fiind îndeplinite standardele de calitate şi neprezentând riscuri pentru consumatori’, sspun cei de la Ministerul Agriculturii.