Pensiile care scad cu 79%. Ce se întâmplă la Casa de Pensii. Lovitură totală pentru acești pensionari

de:
31 mart. 2023
Pensiile care scad cu 79%. Ce se întâmplă la Casa de Pensii. Lovitură totală pentru acești pensionari

Problema pensiilor speciale încă se discută intens. Iar asta în condițiile în care cea mai mare pensie din România este de peste 10.000 de euro. Cine o încasează însă și cât va primi pensionarul respectiv de acum?

Dacă pensionarii de rând se luptă să supraviețuiască cu pensii de doar sute de lei, iată că alți pensionari se bucură de pensii care depășesc lejer 50.000 de lei.

Care este cea mai mare pensie din România și cât de mult va scădea aceasta? Antena 3 a realizat top celor mai mari 10 pensii din magistratură. De asemenea, în funcție de legea adoptat de Senat, sursa citată a calculat și cât de mult vor scădea acestea.

Cea mai mare pensie din magistratură din România este de 50.359 lei. Aceasta ar urma să scadă cu 31%, după cum au calculat jurnaliștii de la Antena 3.

Mai departe, cea de a doua cea mai mare pensie din magistratură este de 46.827 lei. Acest pensionar însă va primi o pensie cu mult mai mică decât până acum.

Pensia care va scădea cu 79%

Antena 3 arată că aceasta va scădea cu 68%, în condițiile în care venitul net la data pensionarii este de trei ori mai mic decât pensia încasată. Iar a treia cea mai mare pensie din magistratură este de. 45.610 lei. În acest caz este vorba despre o scădere de 79%.

Asta în condițiile în care pensia în prezent este de 5 ori mai mare decât salariul la data pensionării. Alte pensii speciale în schimb scad doar cu 9% sau chiar mai puțin. Totul diferă în funcție de salariul încasat înainte de pensionare.

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care vorbim despre o pensie de aproape 44.000 de lei, în timp ce salariul la data pensionarii era 47.840 de lei.

Sursa citată reamintește că deși Guvernul susține că noua formulă de calcul pentru pensiile speciale aduce scăderi semnificative, Comisia Europeană le-a transmis decidenților de la București că reforma trebuie făcută așa cum s-au angajat în PNRR.