Pensiile românilor, în pericol! Ar putea să nu mai fie plătite: Gaură uriașă în buget

04 oct. 2019
Pensiile românilor, în pericol! Ar putea să nu mai fie plătite: Gaură uriașă în buget

Milioane de români sunt în pericol de a rămâne cu buzunarele goale. Pensiile sunt în mare pericol de a nu mai fi plătite. Este o gaură uriașă în buget. Probleme mari cu bugetul. Totul a scăpat de sub control.

Deficitul s-a majorat considerabil în luna august, la 2,13 din PIB. După primele opt luni din 2019, gaura din buget este de aproape 22 de miliarde de lei.

Ce spune ministrul Muncii

În ciuda acestei găuri uriașe, ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că situația este sub control.
Marius Budăi a declarat că nu sunt probleme cu plata pensiilor și salariilor. Mai mult, spune că acestea trebuie să crească, pentru ca veniturile românilor să ajungă la media Uniunii Europene.

„E exact cum am prevăzut în buget, la construcția bugetului: banii sunt asigurați pentru plata pensiilor și salariilor. Situația e sub control. Nu avem probleme de plăți în acest moment, dar trebuie să îmbunătățim și colectarea. Nu am spus că legea pensiilor sau cea a salarizării unitare sunt două legi ușor de pus în aplicare, dar nici nu renunțăm la ele. Veniturile românilor trebuie să ajungă la media UE. Trebuie să continuăm cu creșterile de pensii și salarii, dând atenție la ce înseamnă colectare, investiții și tot ce duce la creștere economică în România”, a spus ministrul, conform Digi24.