Pericolul la care se expun persoanele ce folosesc lentile de contact. Ce se întâmplă dacă nu le dai jos seara

12 aug. 2019
Pericolul la care se expun persoanele ce folosesc lentile de contact. Ce se întâmplă dacă nu le dai jos seara

Din ce în ce mai mulți români au renunțat la clasicii ochelari pentru lentilele de contact. Fie că sunt de vedere, fie că sunt lentile pentru schimbarea culorii irisului, acestea pot deveni foarte periculoase pentru ochiul nostru.

Persoanele care folosesc cu neatenție lentilele pot avea de suferit. Asta o spun specialiștii, care atrag atenția asupra perioadei de purtare a acestora.

Lentilele lunare, dar mai ales cele zilnice trebuie date jos seara. Deseori, din cauza oboselii sau din comoditate, nu facem acest lucru. Astfel, dacă nu îndepărtăm lentilele de la ochi, riscăm să ne inflamăm corneea. Acest lucru este dovedit de specialiști. Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință din Australia, în cazul în care dormim cu lentilele, la o trezire bruscă, corneea noastră se poate inflama.

Totul depinde de materialul din care sunt fabricate acestea. Cele care sunt fabricate din silicon-hidrogel, permit trecerea oxigenului către cornee și sunt mai puțin periculoase. Lucrurile se schimbă dacă purtăm lentile fabricate din hidrogel. Acestea ne pot irita și usca corneea. De asemenea, în timp, corneea se poate deteriora, spun specialiștii.