Planta minune, care te ajută să slăbești doar dacă o miroși! Se găsește peste tot în România

27 oct. 2019
Planta minune, care te ajută să slăbești doar dacă o miroși! Se găsește peste tot în România

Tot mai multe studii arată cât de multe beneficii poate aduce această plantă și cât de importantă este pentru cei care își doresc să slăbească. Menta sau izma, care de altfel se găsește cu mare ușurință la noi în țară, taie pofta de mâncare. Ea este utilizată în alimentație, cosmetică, medicină și aromaterapie.

Menta este o sursă bogată de uleiuri volatile, flavonoide, substanţe polifenolice şi taninuri, care ajută la reducerea numărului de calorii ingerate.

Conform cercetătorilor, aroma puternică a plantei păcălește creierul și distrage atenţia de la mâncare. Ea mai este utilizată cu succes și pentru reducerea celulitei, tratarea acneei, ameliorarea durerii de cap și a migrenei, îndepărtarea păduchilor, reducerea intenstității crampelor musculare, diminuarea durerilor, combaterea sinuzitei și a răcelii, dar și ameliorarea simptomelor de stres și anxietate.

Ce alte beneficii mai aduce menta

Menta are un rol pozitiv și când vine vorba despre tubul digestiv, respirație, ficat, vezică biliare, circulație, dar și sistem nervos. În schimb menta nu este recomandată pentru femeile gravide, cele doresc să alăpteze sau pentru sugari, potrivit a1.ro.

Menta sau uleiul de mentă nu trebuie consumate de către persoanele care urmează un tratament pentru boală de reflux gastroesofagian deoarece ar putea agrava simptomele, spun unii medici. În schimb medicamentele pe bază de mentă pot ajuta în tratarea bolilor digestive.