Raiffeisen Bank, anunț extrem de important! Decizia luată de șefii din Austria la 5 luni de la scandalul Schengen. Toți clienții sunt vizați

14 mai 2023
Raiffeisen Bank, anunț extrem de important! Decizia luată de șefii din Austria la 5 luni de la scandalul Schengen. Toți clienții sunt vizați

Românii care sunt clienți la Raiffeisen Bank trebuie să știe că banca a făcut un anunț extrem de important. Decizia a fost luată la 5 luni de la scandalul Schengen.

În martie, Raiffeisen Bank International (RBI) a luat decizia de a vinde sau de a ieși din filiala sa din Rusia în urma adunării generale a acționarilor.

Cu toate acestea, Helmut Ettl, membru al consiliului de administrație al Autorității Austriece pentru Piața Financiară, a declarat marți că această mișcare și potențiala încetare a activității în Rusia nu vor reprezenta o „amenințare existențială” pentru grupul bancar.

Ettl a vorbit pozitiv despre intenția RBI de a părăsi Rusia, adăugând că grupul ar putea trece printr-un proces dureros, dar că în cele din urmă va supraviețui.

Vânzarea sau renunțarea la Raiffeisen Bank din Rusia va dura mai multe luni

Raiffeisen Bank International a decis să vândă sau să își retragă filiala din Rusia în urma rezultatelor adunării generale a acționarilor. Potrivit lui Ettl, acest proces ar necesita permisiunea Băncii Centrale a Federației Ruse, precum și a Băncii Centrale Europene.

Mario Holzner, directorul Institutului de Cercetări Economice Internaționale din Viena, a prezis că vânzarea sau renunțarea la filiala rusă a grupului bancar austriac RBI ar dura câteva luni, întinzându-se până în 2024. De asemenea, el a precizat că printre potențialii cumpărători s-ar putea număra bănci chineze sau indiene.

Anterior, RBI a anunțat închiderea conturilor de corespondent pentru toate băncile rusești, cu excepția filialei sale rusești, Raiffeisen Bank Russia, scrie adevarul.ro.