Raiffeisen Bank, anunț important pentru toți clienții! Decizia care schimbă totul. Ce se întâmplă și cu BCR și BRD

de:
16 apr. 2023
Raiffeisen Bank, anunț important pentru toți clienții! Decizia care schimbă totul. Ce se întâmplă și cu BCR și BRD

Raiffeisen Bank a întâmpinat mari dificultăți în ultimele luni de zile. Chiar și așa, planurile băncii rămân la fel de ambițioase. Iar asta o spune chiar CEO-ul Raiffeisen România, Zdenek Romanek.

Zdenek Romanek de la Raiffeisen Bank România crede în digitalizare și în avansarea ei. Acesta spune că sunt șanse mari ca multe persoane să învețe să folosească aplicațiile bancare. Și cei de la BCR și BRD au avut mesaje similare în perioada aceasta.

Mai mult de atât, el a adăugat că acest lucru va fi de mare ajutor în ceea ce privește gestionarea banilor, dar și oportunitatea de a avea o viață financiară cât se poate de sănătoasă.

”Pas cu pas toată lumea învăță să folosească aplicațiile bancare online. Cred că sunteți de acord cu mine. Toți colegii mei din rețea oferă sfaturi personalizate pentru folosirea aplicației noastre mobile, pentru planificare financiară și pentru o viață financiară sănătoasă pentru oricare dintre clienții noștri”, a spus acesta, într-un interviu acordat pentru HotNews.

Romanek consideră că lumea continuă procesul de digitalizare, iar planurile de viitor se concentrează în această direcție. Sunt lucruri esențiale de care clienții Raiffeisen Bank trebuie să țină cont.

Raiffeisen Bank, sfaturi esențiale pentru clienți

Iar asta e valabil atât în rândul investitorilor, salariaților, pensionarilor, dar și pentru cei care vor să economisească niște bani și nu numai.

Tocmai din acest motiv, CEO-ul Raiffeisen Bank îi invită pe toți cei care vor să afle mai mult să facă o vizită la bancă.

”Trăim într-o lume tot mai digitalizată, mai adaugă Romanek, iar interacțiunea umană devine din ce în ce mai valoroasă pentru fiecare dintre noi. „Când ne facem planuri de viitor, vorbim de multe ori despre subiecte legate de bani, despre utilizarea corectă și inteligentă a produselor bancare – conturi de economii, împrumuturi, un fond de pensii, o asigurare sau alte servicii bancare.

Acesta este un bun moment să discutăm cu un expert bancar. Așa se face că am decis să-i invităm pe clienții băncii la un dialog deschis cu colegii mei, experții Raiffeisen Bank, în agențiile noastre, pe baza inovației Smart Finance”, mai spune el.