Se dau 5.000 de lei de la stat de persoană. Trebuie să îndeplinești doar o condiție simplă. Sunt puțini care știu despre asta

de:
04 apr. 2023
Se dau 5.000 de lei de la stat de persoană. Trebuie să îndeplinești doar o condiție simplă. Sunt puțini care știu despre asta

Se dau 5.000 de lei de la stat de persoană. Iar beneficiarii au încasat deja sumele puse la dispoziție. Această oportunitate este valabilă însă doar în anumite zone ale țării.

O primărie din Dolj oferă oamenilor 5.000 de lei de persoană. Cine poate încasa banii? Femeile care devin mame, iar scopul este creșterea natalității din zonă.

Vorbim despre cei care locuiesc în comuna Mischii, din județul Dolj. Proiectul a fost demarat în urmă cu patru ani de zile, iar fiecare femeie care a devenit mamă a primit cei 5.000 de lei la naștere.

Și mulți s-au bucurat de astfel de sume de bani, astfel că natalitatea a crescut semnificativ în comună. Iar asta o spune chiar primarul mulțumit de inițiativa sa.

„Natalitatea scădea drastic. Doar șapte născuți la o populație de 1.700 de locuitori. Să ajungi să ai în clasă un singur copil. Sunt străzi în care nu exista niciun copil”, a declarat Gheorghe Popa, primarul comunei Mischii în cadrul unei intervenții televizate.

La rândul lor, locuitorii comunei sunt încântați de programul inițiat de edil. De asemenea, doar în 2023, aproape 15 femei se pregătesc să nască și să primească deci ajutorul financiar din partea primăriei.

Femeile care pot să primească 2.000 de lei de la stat

De asemenea, mulți se bazează și pe ideea că nivelul educației din zonă va crește și el, odată cu natalitatea. și nu doar în această comună se dau bani pentru femeile care devin mame.

Și în București, femeile primesc din partea primăriei un sprijin financiar. Vorbim despre două vouchere de 1.000 de lei la nașterea unui copil. Ele pot fi utilizate pentru achiziționarea de medicamente sau acte medicale specifice.

De asemenea, o comună din județul Bistrița le oferă femeilor care devin mame nu mai puțin de 2.000 de lei la naștere. În Municipiul Bacău găsim un sprijin financiar ceva mai mic.

Aici, mamele ar urma să primească 1.000 de lei din partea primăriei. Condiția este însă ca acestea să aibă domiciliul în raza administrativ-teritorială a reședinței de județ. De asemenea, nașterea trebuie înregistrată în cadrul unei unități sanitare din Bacău, după cum notează autoritățile.