Atenție la noile tranzacții cu cardul ING Bank! Grijă și cu Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank. Vezi fără câți bani poți rămâne din cauza unui comision neștiut până acum

03 apr. 2023
Atenție la noile tranzacții cu cardul ING Bank! Grijă și cu Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank. Vezi fără câți bani poți rămâne din cauza unui comision neștiut până acum

Cei care au card la ING Bank trebuie să fie foarte atenți la aceste tranzacții. Banca a venit cu un anunț important pentru toată lumea.

ING se numără acum printre cele zece bănci care oferă plăți instantanee în 10 secunde sau mai puțin. Clienții care primesc venituri prin ING nu vor plăti niciun comision, în timp ce cei care nu vor avea acest lucru vor trebui să plătească 5 lei.

Persoanele cu venituri recurente la ING nu platesc niciun comision pentru aceste plati instant, ponderea lor in portofoliul ING fiind de 80%. Este adevarat că cei care nu au venituri recurente la ING plătesc un comision de 5 lei, ceea ce nu este o sumă foarte mare.

ING Bank România a adăugat serviciul Instant Payments la gama sa de servicii de plată de ultimă generație. Dezvoltat de Transfond, acest serviciu permite transferul rapid de bani din contul bancar al plătitorului în contul destinatarului de la o altă bancă sau invers, în maximum zece secunde, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

În realitate, timpul de transfer între două bănci participante a fost în medie de aproximativ patru secunde de la lansarea sa în aprilie 2019. Acest serviciu nu se bazează pe un card bancar, oferind clienților persoane fizice ai ING posibilitatea de a retrage și de a transfera bani, în timp real, folosind aplicația Home’Bank către alte bănci din România care fac parte din serviciul Instant Payments.

Serviciul prezintă mai multe avantaje pentru consumatorii persoane fizice, cum ar fi efectuarea de plăți instantanee pentru achiziții de bunuri și servicii online sau în persoană, plata furnizorilor sau a altor beneficiari, scrie zf.ro.

Ce se întâmplă și la Raiffeisen Bank și Banca Transilvania?

În prezent, clienții ING Bank, alături de clienții Băncii Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română, Vista Bank, Patria Bank, Raiffeisen Bank, Intesa Sanpaolo Bank și BRD Groupe Société Générale, au acces la serviciul Instant Payments, care acoperă aproximativ 75% din piața bancară totală, măsurată în funcție de active.

Au și ele plăți instant. Comisionul la BT este 10 lei pentru plățile urgente, iar la Raiffeisen la Pachetul Zero Simplu, taxa este 0 lei.

„Plata către un prieten, prin numărul de telefon, este una dintre cele mai apreciate funcţionalităţi din Home’Bank – cu o pondere de aproximativ 15% din media de 7,5 milioane de tranzacţii efectuate lunar în aplicaţie. Din 2021, clienţii ING pot transfera bani şi către clienţii altor bănci, înrolaţi în serviciul AliasPay, folosind doar numerele de telefon ale destinatarilor. Mai mult, anul trecut, pentru prevenirea fraudelor şi a tranzacţiilor eronate, ING a lansat funcţionalitatea SANB – Serviciul Afişare Nume Beneficiar. Atunci când realizează un transfer bancar, clienţii ING pot vedea exact în contul cărui beneficiar se duce acea sumă. Facem încă un pas important pentru a oferi transferuri mai rapide, sigure şi digitale, prin extinderea portofoliului nostru cu serviciul Plăţi Instant”, spune Crina Pătru, director al serviciului de dezvoltare plăți la ING Bank România.