Se închide LIDL în România? Decizie de ultimă oră luată de companie. Este din cauza acestor produse. Ce s-a întâmplat

de:
30 mart. 2023
Se închide LIDL în România? Decizie de ultimă oră luată de companie. Este din cauza acestor produse. Ce s-a întâmplat

Ultima decizie luată de LIDL s-ar putea să îi pună pe mulți pe gânduri. Unele produse au fost ieftinite drastic, așa că mulți se întreaga dacă nu cumva retailerul vrea să iasă de pe piață.

Nu vă faceți griji pentru că situația nu se regăsește în România, ci în țara vecină, Ungaria. Potrivit Daily News Hungary, LIDL și Spar modifică prețurile la produsele de bază.

Astfel, din această săptămână, produsele de panificaţie, orezul, făina, pastele, muesli şi praful de copt vor fi mai ieftine la Spar. Iar în cazul LIDL vorbim despre produse mai ieftine chiar și cu 20%.

De unde această decizie? Nu vă faceți griji pentru că LIDL nu va dispărea de pe piața din Ungaria, ci doar se adaptează la inflație, notează sursa citată.

Cu alte cuvinte, potrivit celor mai recente date din februarie ale KSH, inflația la alimente se menține în continuare la 43,3 la sută. Prin urmare, clienții sunt din ce în ce mai atenți la preț atunci când vine vorba de cumpărături.

Ca răspuns la acest lucru, magazinele au decis să folosească mijloace eficiente pentru a permite cumpărături mici și mari care să afecteze mai puțin bugetul familiei. Reducerea prețului alimentelor la SPAR Ungaria Pentru a putea planifica cumpărăturile la prețul cel mai avantajos, Spar reduce săptămânal prețurile unui număr tot mai mare de produse în cadrul promoției de scădere a prețurilor.

Produsele reduse la maxim la LIDL

În medie, produsele costă cu 10 la sută mai puțin la LIDL. Astfel, ca răspuns la cererile consumatorilor și la schimbările de pe piață, Lidl a început să reducă continuu prețurile de la începutul anului, scrie pénzcentrum.hu.

Rata de reducere poate ajunge până la 29 la sută, dar în multe cazuri, prețurile au scăzut cu mai mult de 20 la sută. De exemplu, pentru 1 kg de brânză Pilos Trappist, în loc de 3,890 HUF (10,11 euro) cât era înainte, trebuie să plătiți 2,990 HUF (7,77 euro).

De asemenea, se remarcă și batoanele de pui, care s-au ieftinit cu 20 la sută, astfel că acum costă doar 949 HUF (2,47 EUR) pe kilogram. În plus, pâinea semipreparată de 1 kilogram este disponibilă în prezent la prețul de 689 HUF (1,79 EUR).

Lanțul de magazine încearcă, de asemenea, să își sprijine clienții în multe alte moduri, astfel încât aceștia să își poată face cumpărăturile la cel mai avantajos preț posibil. Pe lângă promoțiile care se schimbă în fiecare săptămână, programul digital de loialitate al Lidl, Lidl Plus, oferă consumatorilor cupoane care le dau dreptul la 10-12 reduceri, carduri răzuibile și alte reduceri suplimentare.