Se vinde Raiffeisen Bank! Există doi clienți care vor banca. Anunț pentru toți clienții. Ce se întâmplă cu toate conturile bancare

de:
31 mart. 2023
Se vinde Raiffeisen Bank! Există doi clienți care vor banca. Anunț pentru toți clienții. Ce se întâmplă cu toate conturile bancare

Se vinde Raiffeisen Bank. Sau cel puțin acestea par planurile pe care banca austriacă le are la momentul de față. Cele mai recente informații arată că au loc discuții importante.

De când cu războiul din Ucraina, Raiffeisen Bank a fost banca care a picat la mijloc. Aceasta are nenumărate operațiuni în Rusia. Drept urmare, a ajuns să fie anchetată chiar și de oficialii americani.

A urmat apoi și scandalul Schengen din România, ia Raiffeisen Bank și BCR au ajuns din nou să fie puse la zid. Se pare însă că în final, conducerea băncii pregătește o decizie majoră.

Financial Times notează că Raiffeisen Bank este în discuții cu doi potențiali cumpărători. Nu vă faceți griji, nu se vând operațiunile din România, ci cele din Rusia.

Sursa citată scrie că Raiffeisen Bank este la momentul actual cel mai mare creditor controlat din Occident care mai operează pe teritoriul Kremlinului. Drept urmare, o astfel de măsură era oarecum așteptată.

Adio Raiffeisen Bank în Rusia?

Iar presiunile asupra băncii nu aveau oricum cum să treacă neobservate, după cum spun cei de la Financial Times. ”Raiffeisen – a cărei ramură rusă gestionează active de puţin sub 27 de miliarde de euro – a fost supusă în ultimele luni unor presiuni tot mai mari din partea autorităţilor de reglementare şi a guvernelor occidentale cu privire la statutul activităţii sale în această ţară, care a crescut vertiginos de când Moscova a lansat invazia în Ucraina în februarie anul trecut”, scrie sursa citată.

Și totuși cine vrea să cumpere operațiunile Raiffeisen Bank din Rusia? Până acum rămâne un mister. Pe de altă parte, un înalt executiv al Raiffeisen a declarat pentru Financial Times că banca a restrâns discuţiile la doi ofertanţi „viabili”, arată ZF.

La rândul asupra, directorul general Johann Strobl, anunța în cursul zilei e joi că banca „progresează în ceea ce priveşte potenţialele tranzacţii”. De asemenea, tot el mai spunea și că managementul băncii „recunoaşte urgenţa de acţiune pe care a creat-o războiul”.