Șeful acestei bănci super cunoscute a primit un salariu de 8,9 milioane de euro în 2022. Cât câștigă și un director la Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank

27 mart. 2023
Șeful acestei bănci super cunoscute a primit un salariu de 8,9 milioane de euro în 2022. Cât câștigă și un director la Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank

Salariile pe care le primesc bancherii sunt destul de mari, însă salariul pe care acest șef de bancă l-a primit anul trecut depășește orice așteptare.

Directorul general al Deutsche Bank a primit, anul trecut, un salariu de 8,9 milioane de euro, echivalentul a 9,49 milioane de dolari. Bancherul care a primit acești bani se numește Christian Sewing.

Nici nu este de mirare că a primit un asemenea salariu, având în vedere că banca aceasta a marcat, în 2022, cel mai profitabil an din 2007, atunci când a înregistrat câteva pierderi.

Bonusurile din 2022 au fost de 2,1 miliarde de euro, aproape la fel ca cele de anul precedent.

Christian Sewing a condus această bancă în timpul planului de redresare de nouă miliarde de euro din ultimii patru ani, scrie profit.ro, care adaugă că banca germană este una dintre cele mai importante la nivel global.

Veniturile estimate pentru acest an arată bine. Banca se așteaptă la o creștere de până la 29 miliarde de euro. De asemenea, banca se așteaptă ca veniturile e la investițiile bancare să fie la fel ca cele din 2022.

Ce salariu primește un director la Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank?

Deutsche Bank a avertizat că există riscuri generate de o economie slabă, de războiul din Ucraina, de inflație și de tensiunile dintre SUA și China.

Dacă ne uităm la salariile primite ce români în aceleași funcții, putem vedea că ele sunt foarte mici, și vorbim aici de directori la bănci importante precum Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank.

Un director general în România încasează maxim 40.000 de lei, adică un salariu sub 10.000 de euro, potrivit datelor Salario.