Atenție, există o serie de alimente promovate drept perfecte pentru micul dejun care ne pot face de multe ori rău. Trebuie să avem grijă ce mâncăm la prima masă a zilei dacă vrem să ne simțim bine până seara. Nu uitați cp trebuie să mâncați de cel puțin trei ori pe zi. Dacă aveți mereu senzația de balonare sau simțiți usturimi și dureri la stomac de multe ori aceste lucruri se datorează unor obiceiuri alimentare nesănătoase ce în timp pot ajunge adevărate boli.
Dacă reușiți să nu consumați aceste produse pe stomacul gol vă veți simți mult mai bine și veți evita să vă îngreunați stomacul și digestia.
Chiar dacă roșiile au numeroase vitamine și nutrienți, doctorii recomandă să nu le consumăm pe stomacul gol deoarece conțin acid tanic, o substanță care crește aciditatea în stomac și poate duce la gastrită. Atenție, persoanele care au probleme cu stomacul, ulcer sau reflux esofagian nu ar trebuie să consume această legumă la micul dejun. Consumul excesiv de roșii la micul dejun poate duce la gastrită. De asemenea, specialiștii nu recomandă consumul de mere sau pere deoarece acestea au fibre naturale. Cu toate că ele sunt sănătoase, acestea pot afecta membrana și mucoasa stomacului provocând dureri şi în timp, chiar ulcere. Este de preferat să le combini cu un bol de ovăz sau alte cereale.
Chiar dacă un croissant cald sau un pateu cu brânză merge perfect dimineața, pe drum, alături de o cafea, aceste produse nu sunt considerate deloc potrivite pentru a fi consumate dimineața pe stomacul gol. Covrigii, merdenelele sau foietajele au un conținut ridicat de gluten care poate provoca iritații stomacului, dând o stare de rău. De asemenea, produsele cu un conținut mare de zahăr ar trebui evitate pe stomacul gol. Este cunoscut faptul că zahărul se digera uşor. Atunci când ajunge în organism dimineața, corpul uman nu poate secreta suficientă insulină pentru a menţine nivelul normal în sânge lucru care poate duce garantat la boli de ochi și diabet. De asemenea, încercați să evitați consumul de mâncăruri picante și sucuri carbogazoase dis de dimineață. Acestea cresc aciditatea stomacului, duc la ulcere și provoacă un disconfort serios.
Se știe deja că iaurtul este plin de bacterii care produc acid lactic, produs care are numeroase beneficii asupra sănătăţii întregului corp. Cu toate acestea, dacă este mâncat gol, pe stomacul gol, la micul dejun, sucurile gastrice vor distruge acidul lactic şi acesta va deveni ineficient și nu ne vom putea bucura de toate beneficiile sale. Acesta este motivul pentru care cel mai indicat moment să consumi iaurtul este ca pe o gustare, la 1-2 ore după ce ai mâncat, de preferat cu cereale integrale.