Substanța care te ajută să nu te îmbolnăvești niciodată: Corpul are mai mare nevoie de ea decât de oxigen. În ce alimente o găsești?

05 ian. 2021
Substanța care te ajută să nu te îmbolnăvești niciodată: Corpul are mai mare nevoie de ea decât de oxigen. În ce alimente o găsești?

Timp de sute de ani s-a considerat că oxigenul este cel mai important element pentru corp. În ultimii zeci de ani însă, s-a descoperit o substanță de care corpul uman este și mai dependent, pentru a fi sănătos. 

Prof. Ihor Huk, directorul Departamentului de Chirurgie de la Wiener Privatklinik, doctor în medicină și om de știință apreciat cu peste 300 de lucrări, publicate în jurnale medicale valoroase, vorbește despre substanța fără de care corpul uman nu poate supraviețui.

„Recomandările medicilor de acum sunt învechite, sunt din secolul al XVII-lea, iar noi trăim în secolul XXI. Chiar și studenții mei învață din acele manuale vechi și când i-am întrebat care e cel mai important element din corpul nostru, 99% au spus că oxigenul. Greșit! Știm de 20 de ani că nu oxigenul e cel mai important element din corpul nostru, ci oxidul nitric, iar un om de știință, prieten cu mine a luat un premiu Nobel pe această temă, în 1997,” a declarat acesta.

Potrivit omului de știință, inima poate bate mai mult timp fără oxigen, decât fără oxid nitric. În momentul în care inima nu mai are oxid nitric, se oprește instantaneu.

„Acum înțelegeți de ce oxidul nitric este mai important decât oxigenul? Oxidul nitric îl obținem din alimente. Dovleac sau nuci pentru că aceste alimente au o concentrație mare de arginină, un aminoacid necesar pentru sintetizarea oxidului nitric, în organism.

Dacă mănânci zilnic aceste alimente, memoria va fi foarte bună și vasele de sânge foarte sănătoase. E nevoie 100-150 de grame de arginină pe zi. Dar e imposibil să mănânci zilnic dovleac și nuci, așa că poți lua capsule cu arginină,” a explicat prof. Huk.

În afară de argintină, calciul este de asemenea important pentru organism și o sursă esențială de oxid nitric

”Pe lângă calciu, ai nevoie și de vitamina D3, care e de fapt un hormon, astăzi cu toții știm că D3 e un hormon care controlează calciul.

Avem nevoie și de vitamina K2 care controlează calciul și previne acumularea lui în rinichi sub formă de pietre. Dacă aveți toți acești factori, atunci creierul, vasele de sânge, inima, sistemul imunitar vor funcționa perfect. Nu vă veți îmbolnăvi niciodată, vă garantez!” a mai explicat prof. Ihor Huk.