Te doare în gât sau ai nasul înfundat? Cum trebuie să folosești sarea ca să scapi de aceste probleme. Ce alte afecțiuni mai poți vindeca ușor cu sare

de:
08 oct. 2021
Te doare în gât sau ai nasul înfundat? Cum trebuie să folosești sarea ca să scapi de aceste probleme. Ce alte afecțiuni mai poți vindeca ușor cu sare

Când nu ai niciun medicament lângă tine, poți folosi acest condiment cu toată încrederea. Datorită compușilor pe care îi are, el poate trata durerea în gât, dar și nasul înfundat. Ca să nu mai vorbim de multitudinea de beneficii pe care le are asupra organismului.

Știai câte beneficii are sarea? Datorită clărurii de sodiu, ea conservă alimentele, previne creșterea bacteriilor și de asemenea, le ferește de deteriorare. Pe lângă asta, sarea are și beneficii interne atunci când este consumată în cantități mici.

Ți-ai mușcat din greșelă obrazul sau buza? Adaugă niște sare. Clătirea cu apă sărată poate ușura durerea și ajută rana să se vindece mai repede.

Dacă te confrunți cu unghii încarnate, tot sarea te salvează. Pentru a scăpa de durere și inflamație, adaugă un pumn de sare într-un lighean și stai în el cu piciorul afectat 20 de minute, dimineața și seara.

Cum te scapă sarea de durerile în gât

Ai nasul înfundat sau te doare gâtul? Sarea este benefică și în timpul unei răceli. Unii optează pentru un spray cu sare de mare, dacă dacă nu ai această oportunitate, nu este nimic. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi o linguriță de sare într-un pahar cu apă călduță și, cu ajutorul unei pipete, pune câteva picături în fiecare nară, apoi suflă nasul.

Și durerea în gât va fi diminuată cu apă sărată. În principiu, o astfel de afecțiune se datorează unei infecții bacteriene, iar dacă faci gargara cu apă cu sare, vei ameliora simptomele.

Dizolvă o jumătate de linguriță de sare într-o ceașcă de apă caldă și fă gargară de câteva ori. Poți adăuga chiar și bicarbonat de sodiu pentru efecte mai bune.

Ai campe? După munca fizică poți pierde lichide, dar și sare prin transpirație, iar de aici apar durerile la nivelul picioarelor și al brațelor. În acest caz, poți apela cu încredere la băuturi cu electroliți cum sunt cele sportive sau îți poți prepara acasă propria băutură sportivă, amestecând o linguriță de sare și 1 linguriță de zahăr brun într-un litru de apă.