Toți cei care consumă borș trebuie să știe asta! Ce efecte are asupra organismului nostru când îl bem

22 nov. 2019
Toți cei care consumă borș trebuie să știe asta! Ce efecte are asupra organismului nostru când îl bem

Românii sunt obișnuiți cu borșul așa cum sunt și cu mămăliga sau palinca. Preparar în majoritatea zonelor din România, borșul este un leac miraculos pentru organisul nostru.

Pregătit din tărâțe, borșul pregărtit în casă conține vitamine, minerale, carbohidrati, aminoacizi, vitaminele D si H, enzime, minerale, oligoelemente, seleniul si crom.

”Are numeroase proprietati, din care va spun mai ales despre cele dietetice si purificatoare (exista chiar si cure de bors).

Ca si continut, borsul este bogat in vitaminele B si C, minerale, carbohidrati, aminoacizi, vitaminele D si H, enzime, minerale si oligoelemente precum seleniul si cromul. Acesta este extrem de nutritiv si combate slabiciunea si oboseala.

Popular, este un remediu renumit in cazuri de indigestie, in primul rand datorita aportului de probiotice naturale, dar si pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Borsul poate fi folosit si in cure de slabire, stimuland arderea grasimilor.

Indigestiile, constipatia si diareea pot fi combatute prin consumul zilnic de bors de casa. Daca urmezi o cura pe baza de bors, vei reusi sa reglezi tranzitul intestinal si sa ameliorezi problemele gastrointestinale.

Pentru a beneficia de bacteriile probiotice din bors, acesta trebuie consumat ca atare. Atunci cand este fiert in ciorbe, borsul isi pierde calitatile probiotice, insa are in continuare o serie de efecte benefice pentru sanatate.

Borsul este folosit in popor si pentru ameliorarea afectiunilor respiratorii precum bronsitele sau astmul.

Epuizarea fizica este si ea combatuta prin consumul de bors.

Indiferent de afectiunile pentru care este folosit borsul, acesta este administrat mai multe zile la rand, sub forma de cura ce poate tine de la o saptamana pana la cateva luni.

Borsul mai este renumit si pentru combaterea mahmurelii. Acesta nu numai ca amelioreaza simptomele neplacute ce apar in urma consumului abuziv de alcool (greata, dureri de cap, senzatie de slabiciune), ci are si abilitatea de a accelera ameliorarea mahmurelii.”, a precizat Dr. Oana Cuzino, Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC.