Aceste vitamine pot deveni un pericol! Cum trebuie să le consumi corect. Poți avea probleme grave de sănătate

de:
11 feb. 2021
Aceste vitamine pot deveni un pericol! Cum trebuie să le consumi corect. Poți avea probleme grave de sănătate
Photo by Stephen Foster on Unsplash

Trăim într-o lume bazată pe suplimente alimentare și vitamine. Mulți dintre noi nu au timp pentru un regim de viață sănătos și echilibrat, așa că signura soluție rămâne consumul de multivitamine pentru a avea energia necesară întreaga zi.

Chiar dacă sunt sănătoase și recomandate în funcțiile de deficitele pe care le avem, vitaminele trebuie consumate cu grijă. În caz contrar, ele pot face mai mult rău decât bine, așa că mare atenție cum le administrezi.

Când devin vitaminele un pericol 

Vitaminele sunt recomandate persoanelor care suferă de anumite deficite. Necesarul zilnic de vitamine nu poate fi asigurat numai prin alimentație, așa că medicii au găsit soluția de a suplini această deficiență.

La fel ca în cazul oricărui medicament însă, vitaminele nu trebuie luate după urechi.

Un exemplu foarte bun este calciul, vitamina esențială pentru organism și pentru oase puternice. În cazul în care nu știai până acum, apa cu un conținut ridicat de calciu este principala cauză a dezvoltării pietrelor la rinichi.

De asemenea, calciul poate favoriza contracțiile femeilor însărcinate, motiv pentru care nivelul calciului trebuie urmărit cu atenție, și recomandat în funcție de cantitate, pentru fiecaer persoană în parte, scrie doctorulzilei.ro.

Vitamina pe care toată lumea o consumă

Vitamina A poate deveni și ea un pericol pentru organism atunci când nu este administrată corect. Pușini știu că atunci când este administrată în exces, vitamina A poate fragiliza oasele și poate provoca efecte adverse neplăcute, precum durerea de cap și amețelile.

Un alt lucru important de știut este faptul că administrarea excesivă a vitaminei A pare că este responsabilă pentru dezvoltarea malformațiilor congenitale la făt, în cazul femeilor însărcinate, arată unele studii.

Chiar dacă aceste cazuri sunt destul de rare, administrarea necorespunzătoare de suplimente poate cauza efecte negative asupra fătului și dezvoltării sale normale.

Pentru a fi în siguranță și pentru a nu te confrunta cu niciun fel de problemă de acest tip, cel mai indicat lucru este să mergi la medic. El îți poate spune ce deficiențe ai, ce vitamine trebuie să consumi și care este cantitatea de care ai nevoie.