Ai abonament la DIGI RCS-RDS? Anunt de maxima importanta pentru toti clienții

de:
01 mai 2023
Ai abonament la DIGI RCS-RDS? Anunt de maxima importanta pentru toti clienții

Alertă la DIGI RCS-RDS, dar și Orange România. Numeroși abonați s-au trezit în fața unor probleme greu de imaginat. Cum sunt afectate abonamentele?

În primul rând, fie că ești client DIGI RCS-RDS, ori Orange România, trebuie să consulți site-ul oficial când afli de vreo ofertă. În general, fiecare companie în parte își informează clienții, fie pe e-mail, fie pe pagina oficială de Facebook, fie printr-un mesaj pe telefon.

Atacatorii profită de acest lucru și demarează propriile lor campanii. Clienții ajung să primească e-mailuri suspecte, sau chiar SMS-uri, ori reclame pe Facebook în acre sunt invitați să intre într-o campanie.

Scopul este evident acela de a obține date personale, dar și financiare, astfel încât mai devreme sau mai târziu să aibă acces la banii de pe card ai unei persoane.

Avertismentul DIGI RCS-RDS și Orange România

Tocmai din acest motiv, Orange România a emis un avertisment și le recomandă clienților să între pe site-ul oficial și să învețe cum să acționeze în astfel de situații.

Nu trebuie să dăm click pe un link suspect, pentru că riscăm să fim o victimă a fraudei online, transmite surse citată.

”Ai primit recent un e-mail suspect, care nu ți-a inspirat încredere ? Nu ai știut dacă să-l deschizi sau nu pentru că ți se părea….Phishy. Este posibil să te fi confruntat cu o tentativă de phishing, una dintre cele mai comune forme de fraudă online.

Află de la Sebastian Bratosin – Security Manager, Orange Romania Communications, ce este phishingul și cum te poți bucura în siguranță de mediul online”, se arată în avertismentul celor de la Orange România.

Iar recent și cei de la DIGI RCS-RDS au emis un avertisment similar. Numele companiei era folosit în diferite astfel de campanii. Clienții erau informați că au câștigat un iPhone, ori o sumă de bani, iar mai apoi li se cereau datele bancare.