Ai cont la CEC Bank sau la aceste bănci? Se blochează conturile dacă faceți acest gest! Toți clienții sunt vizați. Nu este o glumă

de:
30 mart. 2023
Ai cont la CEC Bank sau la aceste bănci? Se blochează conturile dacă faceți acest gest! Toți clienții sunt vizați. Nu este o glumă

Alertă de la CEC Bank. Mulți clienți au primit un mesaj prin care sunt informați că toate conturile lor bancare deschise au fost blocate. S-a întâmplat și la alte bănci.

CEC Bank a emis un avertisment de ultimă oră pentru toți clienții. Din ce în ce mai multe persoane primesc diferite e-mailuri, ori mesaje cu privire a situația conturilor bancare.

Conform reprezentanților băncii,  cea mai recentă tentativă de fraudă este cea legată de blocarea contului bancar. Cu alte cuvinte, un client ajunge să fie informat că respectivul cont bancar deschis pe numele său a fost blocat temporar.

În mesaj se menționează că acest lucru se întâmplă din acuza unei actualizări de securitate. Astfel, pentru ”recuperarea” contului, clientul respectiv trebuie să își confirme identitate.

Urmează apoi un link care trebuie accesat și unde mulți ajung să își introducă datele personale. În acest sens, CEC Bank trage un semnal de alarmă.

Avertismentul CEC Bank pentru clienți

Banca spune că un astfel de link este catalogat ca fiind ”suspicios” și ar putea compromite securitatea contului bancar. De asemenea, toți cei aflați într-o astfel de situații sunt rugați să nu se lase păcăliți și să nu ofere date personale.

”O simplă accesare a unui link suspicios ar putea compromite securitatea contului tău bancar. 🚩🚩🚩Alege vigilența și nu te lăsa păcălit de tentativele de phishing”, transmit reprezentanții băncii.

Iată mesajul pe care este posibil să îl primești. Iar aceasta este valabil nu doar la CEC Bank ci și la alte bănci precum ING Bank, ori Raiffeisen Bank sau BCR, având în vedere modul în care atacatorii aleg să acționeze.

”Stimate client. Contul dv bancar a fost blocat temporar din cauza unei actualizări de securitate. Confirmați-vă urgent identitatea aici”, este mesajul, urmat de un link care solicită utilizatorului date personale, iar în unele cazuri chiar și datele de pe cardul bancar.