Ai imunitatea scăzută? Fructul care te ajută imediat să ți-o reglezi. E delicios și are extrem de multe beneficii

de:
02 feb. 2021
Ai imunitatea scăzută? Fructul care te ajută imediat să ți-o reglezi. E delicios și are extrem de multe beneficii
Photo by Mahdiar Mahmoodi on Unsplash

În perioada iernii, sistemul nostru imunitar este pus la grele încercări, iar pandemia a influențat și ea acest lucru. Dacă știi că ai imunitate scăzută, nu tot timpul suplimentele alimentare sunt soluția. Există și fructe mult mai benefice care îți pot proteja organismul.

Ai mai auzit până acum de fructele de aronia? Ei bine, ele sunt închise la culoare, mici și au forme de boabe, iar foarte multe persoane le confundă cu afinele, dat fiind că aspectul este unul similar.

Ce sunt fructele de aronia? Potrivit doc.ro, spre deosebire de alte fructe, acestea au extrem de multe beneficii asupra organismului, ele fiind bogate în antioxidanți vegetali esențiali.

Unde găsești acest fruct 

Pe cât de sănătoase sunt, pe atât de greu de găsit sunt. Aceste fructe cresc în America de Nord, dar și în mai multe zone din Europa, iar în vremuri îndepărtate, ele erau folosite ca remediu împotriva răcelii, pentru a evita consumul de medicamente.

Despre aceste fructe mai trebuie să știți că ele sunt foarte ușor de digerat și de multe ori sunt folosite în prepararea vinurilor, a sucurilor, dar și a siropurilor.

De asemenea, persoanele care nu pot să găsească fructe de aronia proaspete, pot merge la plafar, acolo unde vor găsi pulbere de aronia, la fel de bogată în antioxidanți și la fel de sănătoasă precum fructul.

Nu îngrașă deloc 

Dacă ești la dietă și te temi că fructele de aronia îți vor afecta silueta, uită de asta. Ele sunt bogate în nutrienți, fibre, vitamina C și de asemenea, un lucru important de știut este că, spre deosebire de alte fructe, ele nu au grăsime deloc.

Alte ingrediente importante care se regăsesc în compoziția fructelor de aronia sunt acidul folic, fierul, dar și vitaminele A și E. Având în vedere multitudinea de vitamine și minerale pe care le conțin, aceste fructe stimulează digestia și de asemenea pot remedia orice fel de problemă de natură digestivă.

De asemenea, pe lângă efectul asupra digestiei, fructele de aronia luptă împotriva radicalilor liberi din sânge, piele, dar și cei de la nivelul țesuturilor și organelor. Totodată, ele reprezintă și o sursă excelentă de polifenoli, un grup de antioxidanți extrem de benefici pentru sănătate, dar și pentru o piele frumoasă și un păr strălucitor.

Fructele de aronia și sistemul imunitar 

Fructele de aronia sunt extrem de indicate pentru persoanele care au un sistem imunitar deficitar, și asta pentru că ele sunt bogat eși în vitamina C.

Totodată, în cazul în care nu știai, antocianinele din fructele de aronia cresc activitatea neuronală, întăresc legăturile neuronale și reduc stresul oxidativ la nivelul creierului, ceea ce înseamnă ca se reduce și riscul de boala Alzheimer, demență și alte afecțiuni similare.

Același lucru este valabil și în cazul persoanelor care au probleme cu tensiunea arterială. Potasiul are un efect vasodilator, relaxând astfel vasele de sânge și ducând la scăderea tensiunii arteriale.