Ai telefon Android și folosești Google Pay? Greșeala pe care mulți o fac. Iată cum rămâi fără bani pe card

de:
21 apr. 2023
Ai telefon Android și folosești Google Pay? Greșeala pe care mulți o fac. Iată cum rămâi fără bani pe card

Ai telefon Android și utilizeze Google Pay? Faci tranzacții des și obișnuiești să vinzi produse online? Atenție mare pentru că riști să rămâi și fără bani și fără obiectele vândute.

Cei de la Google au emis un avertisment pentru clienții care vând produse online, ori care folosesc serviciul Google Pay. Sunt anumiți atacatori care acționează în diferite moduri.

Iar cei care au de pierdut sunt fix vânzătorii. Este vorba despre un tip de fraudă prin transfer bancar. Cum procedează cei care vor să ne lase fără bani?

În primul rând dacă vinzi ceva te caută o persoană interesată de produs. Pare un cumpărător interesat și îți promite că îți plătește produsul prin transfer bancar.

Îți poate da și o dovadă a plății, poate află, iar mai apoi, când produsul ajunge la el acasă vei vedea că tu nu ai niciun ban în cont. Evident nici produsul nu îl vei mai vedea vreodată.

Clienții Google care riscă să rămână fără bani pe card

“De exemplu, dacă vindeți ceva, un escroc vă poate contacta dându-se drept un potențial cumpărător interesat. Când vă puneți de acord asupra unui preț, acesta poate declara că vă va plăti folosind un transfer de bani imediat ce va primi ceea ce vindeți. Apoi, după ce primesc ceea ce le-ați vândut, nu mai plătesc niciodată”, transmite Google.

Un alt tip de fraudă este cel în care presupusul cumpărător cere datele personale de pe cardul vânzătorului pentru a face plata. Există posiblitatea în care acesta se folosește de aceste date și extrage ce sumă vrea de pe card.

Tocmai din acest motiv, Google ne recomandă să rămânem vigilenți când vine vorba de vânzarea produselor online, dar și de modul de plată. Mare atenție și la datele de pe card oferite, pentru a nu ajunge în postura de a pierde banii de pe el.