Atenție pensionari! Aceste pensii vor fi recalculate. Ce se întâmplă la Casa de Pensii

de:
03 apr. 2023
Atenție pensionari! Aceste pensii vor fi recalculate. Ce se întâmplă la Casa de Pensii

Pensionarii din România ar fi bine să știe ce se va întâmpla cu veniturile lor. Noua lege a pensiilor aduce o nouă formulă de calcul, așa că sunt niște mici detalii care merită să fie clarificate.

Casa de Pensii nu a oferit nicio explicație, însă după o serie de discuții, ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit cu mai multe detalii importante. Acesta a anunțat că 5 milioane de pensii vor fi recalculate.

De asemenea, nicio pensie nu va scădea. Asta în condițiile în care scopul legii este acela de a rezolva inechitățile din sistem și nicidecum de a le accentua.

”Aşa cum am promis, eu, alături cu colegii mei din minister şi de la Casa de Pensii, pentru că nu lucrez singur, am acolo o echipă care îmi este alături. Am înaintat spre o primă lectură, avem şi materialul trecut pe curat, într-o sinteză. Avem variantele de legi, am plecat, aşa cum a promis PSD, de la Legea 127, deoarece principiul de acolo este unul corect în rezolvarea inechităţilor.

Sunt câteva aspecte care trebuie îmbunătăţite, sunt în acest material, după care vom avea şi decizia în Coaliţie, după discuţii şi cu partenerii sociali. Principiul important este că nicio pensie să nu scadă în urma recalculării”, a declarat Marius Budăi, într-o emisiune tv.

Casa de Pensii și Ministerul Muncii au luat decizia

El a mai adăugat că s-a mers pe trei variante și urmează și alte discuții. Chiar și așa, ministrul. evitat să dea detalii concrete despre noua formulă de calcul ori despre indicele la care se va raporta noua lege.

Cert este că varianta finală a fost aleasă alături de ceilalți membri de la Ministerul Muncii, dar și alături de conducerea de la Casa de Pensii. Rămâne de văzut însă cum vor fi afectați pensionarii, dar și ce se va întâmpla mai departe.

Un lucru este însă cert și anume că unele pensii vor crește, însă niciuna nu va scădea, după cum a subliniat constant, Marius Budăi, în declarațiile sale.