Atenție pensionari! Ce se întâmplă cu pensiile din luna aprilie. Casa de Pensii, anunț de ultim oră.

de:
06 apr. 2023
Atenție pensionari! Ce se întâmplă cu pensiile din luna aprilie. Casa de Pensii, anunț de ultim oră.

Pensionarii din România așteaptă cu nerăbdare pensiile pentru luna aprilie 2023. Ce se întâmplă însă cu banii? Ar fi bine să fie luate în calcul mai multe scenarii.

Pensiile pentru luna aprilie 2023 vor intra pe card înainte de Paște. Asta este clar, pe de altă parte, data depinde de modul în care banii vor fi plătiți.

Pensionarii care primesc pensia de la poștaș ar putea să se bucur mai repede de bani. De cealaltă parte, pensionarii care au optat pentru plata pensiei pe card ar putea întâmpina întârzieri.

Cât despre voucherele pentru alimente, sunt șanse mari ca acestea să ajungă la beneficiari tot înainte de Paște, deci înainte de data de 16 aprilie, astfel încât românii vor avea ce să pună pe masă.

Și totuși ce spun autoritățile despre plata pensiilor? Poșta Română livrează banii în perioada 1-15 aprilie la domiciliul pensionarilor. Cei care nu sunt găsiți acasă pot merge la poștă pentru a-și ridica banii.

Au termen două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. De cealaltă parte, pensionarii care primesc pensia pe card mai au de așteptat.

Când intră pensiile pe card în luna aprilie 2023

Aceasta ar urma să fie girată pe 12 sau chiar 13 aprilie, adică înainte de Paște. Chiar și așa, sunt aproape duuă săptămâni până la această dată, deci pensionarii mai au nevoie de răbdare.

Ce mai trebuie să știm? Pentru cei care se pregătesc să între la pensie sau au în plan acest lucru în curând, există noi informații. Casa de Pensii le pune la dispoziție o aplicație în acest sens.

Cei interesați nu trebuie decât să intre pe site-ul oficial și să completeze sexul și data nașterii. În timp real, aceștia vor afla data la care pot să iasă la pensie. Mai departe, lucrurile sunt cât se poate de simple, după cum au anunțat reprezentanții CNPP.