BCR a cumpărat o parte din DIGI, RCS-RDS! Ce urmează pentru toți abonații. Decizia neașteptată luată de bancă

09 mai 2023
BCR a cumpărat o parte din DIGI, RCS-RDS! Ce urmează pentru toți abonații. Decizia neașteptată luată de bancă

BCR a decis să cumpere o parte din DIGI, RCS-RDS! Clienții nu se așteptau la o astfel de decizie luată de către bancă.

În martie 2023, BCR Pensii, unul dintre cele șapte fonduri din Pilonul II din România, și-a majorat participația la operatorul de telecomunicații Digi Communications (DIGI) de la 2,73% la 3,87%, prin tranzacții în valoare de aproximativ 13,4 milioane de lei cu investitori de la Bursa de Valori București.

Astfel, BCR Pensii deține acum în portofoliu cel mai mare număr de companii listate dintre cele șapte fonduri de Pilon II din România, iar potrivit datelor agregate de Ziarul Financiar, fondul a făcut cele mai mari achiziții în valoare cu un emitent listat la Bursa de Valori București în luna respectivă.

BCR a cumpărat acțiuni la un preț mediu de tranzacționare de 33,2 lei/acțiune

Tranzacții în valoare de aproximativ 13,4 milioane de lei au fost realizate de BCR Pensii, care a cumpărat 402.000 de acțiuni Digi la un preț mediu de tranzacționare de 33,2 lei pe acțiune.

Potrivit calculelor făcute de Ziarul Financiar, în luna martie au fost tranzacționate un număr total de 655.816 acțiuni Digi atât pe segmentul DEALS – special, cât și pe cel regular, ceea ce înseamnă că BCR Pensii a achiziționat 62% din totalul acțiunilor Digi tranzacționate în luna respectivă.