BCR, cea mai bună veste la 5 luni de la scandalul Schengen! Toți cei cu conturi la bancă trebuie să știe

02 mai 2023
BCR, cea mai bună veste la 5 luni de la scandalul Schengen! Toți cei cu conturi la bancă trebuie să știe

Românii care au conturi la BCR trebuie neapărat să știe aceste informații importante. Este cea mai bună veste de acum cinci luni, de la scandalul Schengen.

În primul trimestru al anului 2023, BCR a acordat credite noi persoanelor fizice (inclusiv credite ipotecare și de consum) și microîntreprinderilor în valoare totală de 1,7 miliarde de lei. În plus, banca a aprobat credite noi de 2,7 miliarde de lei pentru companii, peste 40% din aceste credite fiind destinate investițiilor.

„În primele trei luni din 2023, am avansat în normalizarea discuţiilor despre bani, prevenţie şi sănătate financiară”, spune Sergiu Manea, CEO al BCR.

BCR a avut un profit net de peste 560 de miliarde de lei

Grupul BCR, care cuprinde a doua cea mai mare bancă de pe piața locală, a înregistrat un profit net de 562,7 milioane de lei (echivalentul a 114,4 milioane de euro) în primul trimestru (T1) din 2023. Această cifră reprezintă o creștere de 17,8% față de profitul obținut în aceeași perioadă din 2022, în mare parte atribuită creșterii creditării și a veniturilor.

Susținut de creșterea veniturilor operaționale, deși parțial compensat de creșterea cheltuielilor operaționale, rezultatul operațional al băncii în primele trei luni ale acestui an s-a îmbunătățit cu 29,7%, până la 763,4 milioane de lei, scrie zf.ro.