Bea o linguriță de ulei de măsline în fiecare dimineață! Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă faci acest lucru

de:
14 ian. 2021
Bea o linguriță de ulei de măsline în fiecare dimineață! Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă faci acest lucru

Probabil ai mai auzit până acum de beneficiile uleiului de măsline. Mulți dintre noi îl folosim în mâncăruri, salate, însă puțini știu că acesta este mult mai benefic atunci când este consumat simplu, mai ales în primele ore ale dimineții.

În cazul în care nu știai uleiul de măsline este foarte des folosit în diete, dat fiind faptul că este unul dintre nutrienții de bază de care organismul nostru are nevoie. De asemenea, pe lângă beneficiile interne, uleiul de măsline este o adevărată armă naturală pentru înfrumusețarea corporală.

Ce se întâmplă dacă bei o lingură de ulei de măsline dimineața 

Acum probabil te întrebi ce alte beneficii miraculoase are uleiul de măsline atunci când este consumat dimineața. Ei bine, probabil știi că uleiul de măsline este folosit în foarte multe produse cosmetice. El poate reduce inflamația la nivelul pielii și de asemenea poate preveni apariția prematură a ridurilor.

Astfel, dacă alegi să consumi o lingură de ulei de măsline în fiecare dimineață te vei bucura de toate aceste beneficii din plin. Pielea ta va fi mult mai hiratată, elastică, dar și mai luminoasă.

Pe lângă beneficiile pe care le are asupra pielii, consumat dimineața, uleiul de măsline te poate ajuta să elimini kilogramele nedorite. Studiile au demonstrat că organismul nostru nevoie de grăsimi sănătoase care sunt esențiale pentru numeroase funcții.

Așa că, adăugând o lingură de ulei de măsline zilnic, acest lucru va fi benefic pentru silueta ta. El se consumă dimineața deoarece arderile sunt mult mai puternice decât în restul zilei.

Creierul tău va fi în siguranță

Creierul tău va fi și el în siguranță dacă alegi să consumi o lingură de ulei de măsline dimineața. În cazul în care nu știai până acum, consumul regulat de ulei de măsline este esențial pentru eliminarea plăcilor de colesterol care ar putea bloca vasele de sânge.

Cu alte cuvinte, o lingură de ulei de măsline contribuie la o circulație a sângelui mai bună la nivelul creierului. De asemenea, el poate scădea riscul de Alzheimer.

Uleiul de măsline ete benefic și pentru articulațiile tale, asta pentru că anumite substanțe active din acest ulei ajută la tratarea simptomelor artritei reumatoide. Fitonutrienții din uleiul de măsline reduc durererile articulare și senzația de încheieturi înțepenite cu care se confruntă cei care suferă de artrită.

O digestie mai bună cu o singură lingură de ulei de măsline

Multă lume apelează la uleiul de măsline pentru a avea o digestie mai bună. Potrivit studiilor, uleiul de măsline poate combate bacteriile nocive existente în intestine. Pentru a avea rezultate optime, trebuie să consumi o lingură de ulei de măsline extravirgin, în fiecare dimineață timp de cel puțin două săptămâni, scrie eva.ro.

Un alt lucru important pe care uleiul de măsline îl face este echilibrarea nivelului de zahăr în sânge. Se poate spune că acest ulei este ”secretul” pentru o glicemie mai scăzută.

De asemenea, atunci când este consumat regulat, te poate proteja de diabetul de tip 2 și totodată poate reduce cu aproape 40% riscul de dezvoltare a unei astfel de afecțiuni.