Beneficiile uluitoare pe care le are varza murată. E un adevărat medicament: cum trebuie folosită

de:
09 dec. 2020
Beneficiile uluitoare pe care le are varza murată. E un adevărat medicament: cum trebuie folosită

Nu e de mirare că varza murată este nelipsită de mesele românilor în această perioadă. Acest aliment are beneficii uimitoare asupra organismului și poate fi considerat un adevărat medicament natural.

Medicul Cătălin Luca susține că varza murată este un adevărat aliat în această perioadă, dat fiind faptul că ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, ea este bogată în vitamina B12, poate să încetinesacă îmbătrânirea și are totodată un rol protector asupra sistemului nervos.

“Varza murată conţine mai multă vitamina C decât varza în stare crudă, ajutând la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, în varza murată se găseşte vitamina B12, fiind singurul aliment vegetal care o conţine, care încetineşte îmbătrânirea şi protejează sistemul nervos, prevenind pierderile de memorie.

Mai mult decât atât, varza murată este excelentă în tratarea ulcerului, deoarece aceasta conţine vitamina U, vitamină antiulceroasă”, scrie Cătălin Luca, medic internist, cu competenţă în apifitioterapie, pe blogul personal.

Varza crudă sau varza murată?

Specialistul a mai preciazt că atât varza murată cât și cea crudă au beneficii uimitoare în diete, datorită faptului că au un aport caloric redus. De asemenea, el a mai menționat că varza murată este un remediu excelent și pentru constipație.

”Atât varza murată, cât şi cea crudă sunt recomandate în diete şi cure de slăbire datorită aportului caloric foarte redus. Persoanele hipotensive pot consuma zilnic câte un pahar de zeamă de varză murată, de asemenea şi persoanele care suferă de constipaţie”, a mai explicat specialistul.

Medicul a mai precizat că studiile au scos la iveală faptul că varza poate avea și efect anticangerigen, dar și antitumoral. El a explicat și cum trebuie consumată varza pentru a ne putea bucura de toate beneficiile pe care le are. Potrivit specialistului, 200 de grame de salată de varză sunt o armă perfectă pentru săntatea noastră.

“Cancerul este una dintre bolile în care consumul de varză are rezultate spectaculoase. Studiile efectuate au arătat că varza consumată în stare crudă, gătită rapid sau murată are efecte anticancerigene şi antitumorale. Dacă 3-5 zile pe săptămână consumăm 200 grame de salată de varză ne punem la adăpost de o multitudine de forme de cancer”, explică dr. Cătălin Luca.