Boala năucitoare de care suferă Damian Drăghici. Artistul a ales să spună adevărul despre marea lui suferință

de:
12 oct. 2021
Boala năucitoare de care suferă Damian Drăghici. Artistul a ales să spună adevărul despre marea lui suferință

Damian Drăghici a fost diagnosticat cu o boală năucitoare. Deși multora le-ar fi rușine să o recunoască, artistul a vorbit deschis despre ea, dar și despre simptomele pe care le-a avut până să realizeze ce i se întâmplă.

Artistul a mărturisit recent că a fost diagnosticat cu ADHD, o tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate ce are la bază o tulburare de neurodezvoltare.

Damian Drăghici susține că pentru el ADHD-ul nu este o boală ci a fost chiar o oportunitate. Datorită acestei tulburări a ajuns să cânte la țambal de la vârsta de doar trei ani, iar în câteva luni a început să cânte și la pian, bass, dar și tobe.

Chiar el povestește că mintea îi zboară în continuu, este agitat, dar nu poate să nege faptul că realizările din viața lui se datorează în totalitate acestei boli. A fost motivat, a învățat și a devenit ambiționat să fie cel mai bun.

”Nu este evident că am ADHD? Îmi zboară mintea în continuu. Am început să cânt la țambal la 3 ani și ‘datorită’ ADHD –ului m-am lăsat după vreo șase luni de zile, m-am apucat de pian, iarăși m-am lăsat, m-am apucat de bass, iarăși m-am lăsat, de tobe, iarăși m-am lăsat”, a mărturisit Damian Drăghici la Kanal D.

Cum i-a influențat viața personală

Damian Drăghici nu s-a lăsat niciodată influențat de părerile altora. A continuat să fie el, mărturisind că pentru el ADHD-ul reprezintă doar un alt șir de gânduri și nicidecum o piedică în reușita personală.

”Cred că și de nai m-aș fi lăsat dacă nu s-ar fi întâmplat un mic incident la ansamblul UTC –ului: am cântat greșit și m-au făcut băieții să mă simt prost, iar asta m-a motivat să studiez. Dar nu a fost motivația potrivită, nu a fost din dragoste, ci a fost doar ambiție.

 Tot ce am făcut în viața mea am făcut datorită ADHD-ului, nu este de fapt o boală, o tulburare de personalitate, ci înseamnă că în momentul acela nu ești acolo, nu ești prezent, ți-ai dori să fii în altă parte, pentru că ți-ai făcut alte filme”, a mai spus artistul.

Nu știm însă dacă ADHD-ul a avut sau nu un rol în cadrul relației disfuncționale pe care a avut-o cu fiica sa, Nicolina, dar și cu mama sa, care l-a abandonat când era mic. Oricum ar fi, Damian Drăghici spune că și-a deschis sufletul și a iertat tot.

”Am iertat-o în anul 2019, cu 20 de zile înainte de a se naște fiul meu, Andrei. Pentru cei care nu știu, mama este femeia aceea care vinde flori, pe colț, la Universitate, vis-a-vis de librăria Mihai Eminescu…”, a mai povestit el.