Încă suntem în perioada postului, iar cei care sunt în lipsă de idei pot apela cu încredere la această rețetă. Vorbim despre rețeta pentru chifteluțele de post cu ciuperci, care este extrem de simplă. Marii bucătari o folosesc.
Nimeni nu poate refuza o porție de chifteluțe proaspete. Ce se întâmplă însă dacă ținem post? Simplu, carnea poate fi înlocuită cu ciuperci, dar și cu cartofi fierți.
Diferența nu se simte, ci din contră, s-ar putea ca această rețetă să îți placă mai mult decât cea tradițională. Pentru a prepara chifteluțele de post ai nevoie de următoarele ingrediente:
După ce ai bifat lista completă de ingrediente pentru rețeta de post de chifteluțe, atunci te poți apuca de treabă. Prima oară te ocupi de cartofi. Aceștia se decojesc, iar mai apoi se pun într-un bol unde vor fi pasați până când obținem un piure.
Mai departe, ciupercile trebuie călite alături de ceapă și de usturoi, spălate în prealabil. Mare atenție pentru că acestea trebuie tocate mărunt și călite în doar două linguri de ulei.
Următorul pas este să punem legumele într-un blender și să le amestecăm bine până când avem o pastă cremoasă. Piureul de cartofi va fi amestecat cu pâinea înmuiată în apă și stoarsă bine, dar și alături de făină și de pesmet.
Ambele compoziții se amestecă foarte bine și de abia apoi adăugăm mărarul, sarea, piperul, dar și alte condimente, după gust. Amestecăm din nou foarte bine, iar apoi ne apucăm de chiftele.
Acestea trebuie să fie rotunde sau plate, iar mai apoi se trec prin făină. Trebuie prăjite în uleiul deja încins, până când devin aurii. La final se vor scoate pe un prosop de hârtie și se mai lasă câteva minute.
Ulterior, sunt gata de consumat. Le poți servi alături de niște cartofi prăjiți, simple, sau lângă niște castraveți murați de ce nu. Oricum, vei avea o surpriză plăcută în ceea ce privește gustul.