Cum arată și cu ce se ocupă cele două fiice ale lui Vladimir Putin. Președintele Rusiei le-a ținut departe de ochii curioșilor

de:
09 oct. 2021
Cum arată și cu ce se ocupă cele două fiice ale lui Vladimir Putin. Președintele Rusiei le-a ținut departe de ochii curioșilor
Foto: The Moscow Times

Vladimir Putin este unul dintre oamenii politici care a avut grijă să își țină departe familia de lumea politică, dar și de presă. Nu se afișează prea des în compania celor două fiice ale sale, Yekaterina și Mariya, motiv pentru care puțini știu cum arată cele două.

Cu alte cuvinte, pentru presă, viața lui Vladimir Putin rămâne un mister. Chiar dacă este unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lume, mereu serios și uneori poate chiar prea ”rece”, liderul Rusiei are și o parte pe care nu o arată public.

Prima oară, Vladimir Putin s-a căsătorit în 1983 cu Lyudmila, însoțitoare de bord la acel moment. Cei doi au divorțat în 2013, iar din această căsnicie, liderul rus are două fiice. Mariya Putina, născută pe 28 aprilie 1985 şi Yekaterina Putina, născută pe 31 august 1986.

Vladimir Putin alături de familia sa

Amuzant este faptul că deși Vladimir Putin este președintele Rusiei, fiicele sale au crescut în Germania. Ele au finalizat cursurile Şcolii Germane din Moscova, iar când Puin a ajuns premier, soția și fiicele sale s-au reîntors în țară.

Cu ce se ocupă fiicele lui Vladimir Putin

Yekaterina și Mariya au urmat ulterior cursurile Academiei de Finanţe din Moscova, unde au învăţat Economie Internaţională, dar cariera au început-o într-un alt domeniu.

Fica cea mare a președintelui rus s-a înscris la Universitatea de Stat din St. Petersburg, la secţia de geologie şi biologie, dar și la Medicină, cu specializarea Endocrinologie, în prezent, ea fiind căsătorită cu olandezul Jorrit Faassen, alături de care s-a stabilit în Voorschoten, Olanda.

Mariya Putina, fiica cea mare a lui Vladimir Putin

Dacă fiica cea mare a președintelui rus a ales medicina, fiica cea mică, Yekaterina și-a îndreptat spre pasiunea pentru dans, devenind acrobat, clasându-se împreună cu partenerul ei, Ivan Klimov, pe locul cinci la Campionatul Mondial din 2013, susținut în Elveția.

Fiica cea mică a președintelui s-a căsătorit în 2013, în același an în care părinții săi au divorțat cu fiul lui Nikolay Shamalov, coproprietar al Rossiya Bank, o căsnicie care a ajuns la divorț, câtiva ani mai târziu.