De unde putem cumpăra cele mai ieftine asigurări auto RCA? Cum aflăm prețul cel mai mic din piață

08 apr. 2023
De unde putem cumpăra cele mai ieftine asigurări auto RCA? Cum aflăm prețul cel mai mic din piață

Șoferii români caută să găsească cele mai ieftine asigurări auto RCA, mai ales că acestea s-au scumpit foarte mult în ultimul an.

Nici prețurile de referință, cele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, nu sunt mai mici. Și ele au suferit majorări, iar acum sunt cu 16% mai mari decât cele de acum jumătate de an.

Totuși, cei care se vor documenta cu privire la aceste asigurări auto RCA, vor avea surpriza de a găsi câteva soluții pentru a ieși învingători în lupta cu prețurile. Așadar, este important să analizăm prețurile și să le comparăm cu tariful de referință.

Legea actuală arată că șoferii care au cel puțin trei oferte de la trei firme diferite cu 36% mai mari decât tariful de referință, se pot adresa Biroului Asiguratorilor Auto Români (BAAR) și ar putea primi o nouă ofertă de asigurare la un pre mai mic.

După această cerere, instituția face un calcul separat la care se ține cont de mai multe elemente precum:

  • tariful de referință
  • clasa bonus-malus a asiguratului
  • și de oferte.

Ca exemplu: dacă tariful de referință este de 1.047,6 lei, pentru o clasă bonus-malus B2, de 90%, se dau trei oferte în valoare de 1.648 de lei, 1.701 de lei și 1.848 de lei, atunci prima de recomandată de BAAR ar fi de 1.195 lei, în timp ce prima de risc ridicat ar fi de 1.282 de lei.

Totuși, această soluție nu este pentru toată lumea.

De unde putem cumpăra cele mai ieftine asigurări auto RCA?

Dacă suntem în căutare de asigurări auto RCA ieftine, atunci mai este o soluție, iar asta este foarte simplă – comisioanele.

Este important să ne documentăm înainte pentru a vedea toate comisioanele practicate. știrileprotv.ro arată că există brokeri care au comisioane mici, iar pentru a verifica trebuie doar să intrați pe site-urile respective.

Mai există soluția plății în rate, iar unele persoane pot beneficia de plata în rate fără dobândă.