Decizie criminală a autorităților. Românii care vor fi lăsați să moară: nu vor mai primi îngrijirile medicale necesare

05 oct. 2021
Decizie criminală a autorităților. Românii care vor fi lăsați să moară: nu vor mai primi îngrijirile medicale necesare

Un titlu dur, dar exprimă realitatea. După ce toată vara, politicienii responsabili de conducerea țării au făcut campanie electorală și mult circ la televizor, fără să se preocupe de problemele iscate de pandemie, România este astăzi în pragul colapsului.

Epidemiologul Octavian Jurma spunea că scenariul cu care ne confruntăm seamănă cu cel indian. Pentru necunoscători, în luna mai, Organizația Mondială a Sănătății a catalogat drept dezastru umanitar ceea ce se întâmpla în acea țară. Erau peste 360.000 de noi cazuri de COVID-19, sistemul medical depășit și stocurile de medicamente epuizate. Astfel că oamenii mureau sufocați pe străzi, pentru că spitalele nu mai aveau oxigen și nici paturi libere.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, spunea că trebuie să ne așteptăm până la 30.000 de noi cazuri pe zi, raportate. În realitatea, numărul bolnavilor este mult mai mare, doar că unii se tratează acasă și se vindecă mai ușor decât alții.

Decizia criminală a autorităților

În acest context dramatic, după ce au stat în adormire luni de zile, autoritățile au luat o decizie criminală. Au blocat operațiile care nu sunt considerate urgente timp de 30 de zile. O parte dintre chirurgi sunt revoltați întrucât aceștia spun că ei nu pot trata pacienți cu COVID-19 pentru că nu se pricep la asta și se află în situația de a sta degeaba.

Și jurnalista Liliana Ruse, de la România Tv condamnă decizia autorităților, care practic condamnă poate la moarte oameni nevinovați. Nu doar COVID ucide, ci și numeroase alte boli.

„Altă decizie criminală: suspendarea intervențiilor chirurgicale pentru 30 de zile, cu excepția urgențelor. Un pacient cu cancer gradul 1 sau 2 nu e o urgență, dar cine garantează că amânarea intervenției nu crește pericolul pentru el?
De fapt, acești siniștri care ne conduc au fost incapabili să facă circuite separate covid în spitale. Să lase spitale exclusiv covid. Să crească numărul de paturi ATI. Să aducă medicamente. Să asigure testarea masivă. Să țină școlile safe. Continuați voi.”, a scris și aceasta pe Facebook.